Koncz Zsuzsa lakodalmas rockhoz hasonlította Azahriah zenéjét

2023.11.16. 08:17
Friderikusz Sándor podcastjának legutóbbi vendége Koncz Zsuzsa Liszt Ferenc-díjas énekesnő volt, aki többek között arról is beszélt, hogy mit gondolt Azahriah zenéjéről.

Koncz Zsuzsával beszélgetett Friderikusz Sándor legújabb podcastjában, amelyről a műsorvezető egy rövid, néhány perces előzetest is megosztott.

Friderikusz Sándor arról érdeklődött az énekesnőnél, hogy mennyire ismeri napjaink felkapott előadóit. Beton Hofi, Krúbi és Dzsúdló neve mellett Azahriah zenéje is szóba került. Koncz Zsuzsa ekkor elmondta, hogy mindenkiről tud, és nagyjából egy évvel ezelőtt bukkant rá először Azahriah-ra. 

Belehallgattam és bólogattam, hogy hát igen, ez is valami

– idézte fel az énekesnő.

Hozzátette, hogy Azahriah zenéjéről neki a '80-as években népszerű lakodalmas rock jutott eszébe. Példaként említette a Bugyi fivérek Csipkés kombiné című dalát. Koncz Zsuzsának „nagyon idegen”, amikor egy előadó „összekeveri a népzenét az ilyen ritmusokkal”

A teljes beszélgetés csütörtökön jelenik meg. 

Azahriah napjaink egyik legnépszerűbb magyar előadója

Azahriah karrierje szárnyal, jövőre háromszor tölti meg a Puskás Arénát. Hivatalosan október 10-én indult meg a jegyértékesítés Azahriah jövő májusi koncertjére a Puskás Arénában, de olyan nagy volt az érdeklődés, hogy meghirdettek egy második fellépést is 2024. május 26-ára.

Viszont ez még mindig nem volt elég a rajongóknak, így bejelentettek egy harmadik időpontot is, de mint kiderült, már ide sem lehet több jegyet venni.

Az énekes YouTube-megtekintései átlépték a 360 milliót, a Spotifyon pedig havonta mintegy 25 milliószor játsszák le a számait. Az énekes tavaly a Sziget Nagyszínpadán lépett fel, idén pedig telt házas koncertet adott a Papp László Budapest Sportarénában. 

November 2-án indult el az első európai turnéja. Az előadó két hét alatt tíz koncertet ad különböző európai nagyvárosokban, ahol minden helyszínen telt ház előtt léphet fel. 

Azahriah ezen túl már színészként is bontogatja szárnyait: a Valami Amerika-sorozatban szereplőként is megmutathatta tehetségét. 

Pályafutását még Paul Street néven, youtuberként kezdte, énekesként és dalszerzőként 2021-ben lépett először színpadra. Abban az évben nyert az MTV EMA helyi előadó kategóriájában, és a OneRepublic előzenekaraként színpadra állhatott a Hősök terén.