Hiánypótló Guinness-rekord: egy nő elkészítette a világ leghosszabb parókáját

2023.11.16. 06:53
Ezer hajcsomó, 12 doboz hajlakk, 35 tubus ragasztó és 6250 hajcsat kellett egy nigériai nő Guinness-rekordjához, amellyel megszőtte a világ leghosszabb parókáját, amely 7 olimpiai úszómedence hosszának felel meg. De nem ez az egyetlen furcsa világrekord.

„Az álmok elérhetőek” – mondta a nigériai nő, aki nem tudni, miért, de megszőtte a világ leghosszabb, mintegy 351,28 méter hosszú, kézzel készített parókáját, és ezzel bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe.

Helen Williams egy professzionális parókagyártó – 8 éve készít heti 50-300 darab parókát –, akinek több mint 2500 dollárjába és 11 napjába telt a paróka elkészítése, amely hosszabb, mint hét olimpiai úszómedence – írja a CNN

Nem volt könnyű feladat megtalálni a leghosszabb paróka elkészítéséhez szükséges anyagokat

– mondta, majd rögzítette a belső parókahálót egy kerékpáros sisakhoz, ezután 1000 hajcsomó, 12 doboz hajlakk, 35 tubus hajragasztó és 6250 hajcsat felhasználásával elkészítette a parókát. 

Williams elmondta, sokszor kimerültnek érezte magát a paróka készítése közben, de a barátai és a családja bátorítása átlendítette a holtpontokon.

Nem akartam őket cserbenhagyni, ezért továbbra is koncentráltam. Az eredmény a világ leghosszabb kézzel készített parókája

– újságolta. 

A mérete okozott egy kis fejtörést a rekorder parókakészítőnek, ezért végül a Lagos és Abeokuta városok közötti autópálya mentén terítette ki a méréshez és a fotózáshoz. Ezután Williams irodájába került, ahol az emberek bármikor megcsodálhatják. 

Furcsa világrekordok

Nem ez az első olyan Guinness-rekord, amelyben nehéz értelmet találni, korábban beszámoltunk arról, hogy a 39 éves Jonathan Vero tűzoltó lángokba borulva, oxigénhiánytól szenvedve futott 272,25 méteren keresztül szülővárosában, Párizstól északnyugatra, Haubourdinban. Ezzel a teljesítménnyel két Guinness-rekordot állított fel június 30-án.

Azt az 51 éves apukát is bemutatta az Index, aki gyerekkori álmát valósította meg és ezzel megdöntötte a hintázás világrekordját

De beírta magát a Guinness Rekordok Könyvébe az a férfi is, aki a premier óta, összesen 30 napon át, napi 5 alkalommal megnézte moziban a Pókember Nincs hazaút című Marvel-filmet.