„Remélem, holnapra jobb lesz” – írta DJ Palotai egy nappal a halála előtt

2023.11.19. 19:43
Egy magyar lemezlovas, Sobek az Instagram-oldalán osztotta meg a nyilvánossággal, hogy DJ Palotai a halála előtt néhány szóban még beszélhetett vele. Akkor azt mondta neki, nagyon beteg.

Barátai és kollégái számoltak be a közösségi médiában a 62 éves korában elhunyt Palotai Zsolt, azaz DJ Palotai haláláról, akire a hazai DJ-szakma legnagyobbjaként, az underground egyik legendájaként hivatkoztak.

Ahogy az Budapest főpolgármesterének, Karácsony Gergelynek a közösségi médiában megosztott bejegyzéséből kiderült, szombaton már nem tudta átadni a neki odaítélt Pro Cultura Urbis díjat, amelyet a fővárosi kultúra értékeinek gazdagításáért érdemelt ki. Sőt, Altbäcker Zsuzsanna, a Főpolgármesteri Hivatal sajtófőnöke az Index érdeklődésére megerősítette, hogy Palotai a tervek szerint szombaton fellépett volna a Városháza téren a Pest, Buda és Óbuda egyesítésének 150. évfordulóját ünneplő látványos programsorozat keretében, de betegség miatt lemondta a fellépést.

A lemezlovas egészségi állapotának romlásáról árulkodik DJ Palotai pályatársának, Sobeknek az Instagram-oldalán 24 órán át elérhető történet is, amelyben azt írta: pénteken még beszélt vele. Ahogy az az üzenetváltásaikból kiderült, amellett, hogy Palotai a Pro Cultura Urbis díjat nem tudta átvenni, egyik fellépését is le kellett mondania, amit a Merlin Színházba szerveztek szombat estére. 

3 napja felkelni sem tudok 

– írta Sobeknek Palotai péntek délután, ezzel összefüggésben közölte, hogy este 8 és 10 közt fel kellett volna lépnie a Merlinben. 

Remélem, holnapra jobb lesz

– tette hozzá DJ Palotai, miközben megköszönte barátjának, hogy érdeklődött felőle.

Mint ismert, Palotai Zsolt egykor a Tilos az Á Klub művészeti vezetője volt, majd a Tilos Rádió zenei főszerkesztője lett. Édesapja az öt éve elhunyt olimpiai bajnok labdarúgó és játékvezető, Palotai Károly volt. Az elektronikus zene, a drum and bass és a breakbeat egyik legfontosabb meghonosítójaként tekintettek rá, a kilencvenes évek elejétől a magyar zenei élet fontos alakjának számított.