Kitört a botrány a Netflix és a Squid Game nyertese között

GettyImages-1836499043
2023.12.10. 20:37
Hiába ért véget már februárban a forgatás, továbbra sem kapta meg nyereményét a Netflix Squid Game: The Challange című realityjének győztese. Pedig nem aprópénzről beszélünk, a 455 versenytársat maga mögé utasító nyertesnek 4,56 millió dollár (1,6 milliárd forint) járna.

Ahogyan arról az Index is beszámolt, november 22-én visszatért a Netflixre a népszerű Squid Game, azaz a Nyerd meg az életed, ezúttal azonban valóban lehetősége volt valakinek szert tenni 4,56 millió dollárra, ugyanis a Squid Game: The Challenge-ben civilek küzdöttek meg a fődíjért azokban a játékokban, amelyeket az ikonikus sorozatban is láthattunk.

Tagadhatatlan, hogy a Netflix egyik legnépszerűbb sorozatává vált a Squid Game, amelyben súlyos adósságokkal küszködő dél-koreai versenyzők vesznek részt egy kihívásban, ahol gyermekjátékokat kell játszaniuk a többmilliós fődíjért. Ha viszont elrontják azokat, vagy veszítenek, meghalnak.

Ilyesmiről szó sem volt a realityben – amelybe magyaroknak is volt lehetősége jelentkezni –, ha egy játékos itt elrontott valamit, csupán egy festékpatront lőttek a ruhájára, ezzel jelezve, hogy számára véget ért a műsor, és elszállt az esélye annak, hogy elvigye az

1,6 milliárd forintnak megfelelő főnyereményt.

Már ha persze megkapja, ugyanis a reality győztese egyelőre nem jutott hozzá a nyereményéhez. Akik még nem látták a sorozatot, de szeretnék végigizgulni a realityt, semmiképpen se olvassák tovább a cikkünket, mert a nyertes személyét ezúttal nem lehet nem megemlíteni. 

Aki viszont végignézte, annak már nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy a Squid Game: The Challenge győztese Mei Whelan lett, aki a döntőben „kő, papír, olló”-ban győzte le 27 éves versenytársát, Phil Caint.

Whelan, az Egyesült Államok haditengerészetének 55 éves veteránja 455 másik versenytársat győzött le 10 epizód alatt. Ám mindezt egyelőre hiába, ugyanis a Netflix továbbra sem fizette ki számára a 4,56 millió dolláros nyereményét, ráadásul mindezt annak ellenére nem tette meg, hogy a műsor forgatása már februárban véget ért. 

Úgy érzem magam, mint Tom Cruise a Jerry Maguire – A nagy hátraarc című filmben

– mondta a csalódott győztes a The Sunday Timesnak. 

A nyereményről ennek ellenére természetesen nem mond le a nő, annak egy részét pedig fejben már el is költötte, a dollármilliókból pedig adakozni is szeretne: hátrányos helyzetűek, vadállatok és egy idősek otthona megsegítése is szerepel a listáján. Csak győzze kivárni az utalást...

(Borítókép: Squid Game: The Challenge Finale Watch Party. Fotó: Roy Rochlin / Getty Images North America)