Megtörtént az ítélet Harry herceg perében

2023.12.15. 14:45
A hercegről a 2000-es évek közepén harminc olyan cikk készült, amiben a Mirror című bulvárlap részletesen bemutatta a szerelmi életét. A probléma ezzel csak az, hogy nagyon úgy tűnik, illegálisan jutottak ezekhez az információkhoz.

Ítélet született Harry herceg egyik legfontosabb perében, amit a brit Mirror nevű bulvárlap ellen indított meg még az év elején. Fancourt bíró, a Variety összefoglalója szerint ugyanis telefonhackelésre utaló nyomokat talált a herceg mobilján 2006 és 2011 között.

A tanácselnök péntek reggel hozta meg ítéletét, ami szerint bár „szerény mértékben”, de feltörték a herceg készülékét,

ezért 140 600 font kártérítést, átszámítva több mint 62,5 millió forintot kell a lap kiadójának fizetnie Harry hercegnek.

A jelenleg Kaliforniában élő herceg jogellenes információgyűjtés miatt perelte be a Mirror Group Newspaperst, azt állítva, hogy több mint harminc cikket közölt róla ezzel a módszerrel, amiben a királyi család tagjának a szerelmi életét taglalták. A bíró az ítélet magyarázatában megemlítette, hogy Harry ezek közül tizenöt esetben tudta bizonyítani az igazát. 

Fancourt bíró nem hozott átfogó ítéletet, hanem részletes megállapításokat tett az egyes történetekkel kapcsolatban, meghatározva, hogy a herceg állításait hitelesnek találta-e vagy sem.

A több napig tartó meghallgatáson Harry herceget két napon át izzasztották a kiadó ügyvédjei, ezzel ő az első családjának történetében, aki a bíróságon tett vallomást. A jogászok közölték, hogy az információkat többek között a Buckingham palota sajtómunkatársaitól szerezte be a szerkesztőség. 

Nem ez az egyetlen per, amit Harry indított a bíróságon, ugyanis jelenleg is folyik a brit állam szembeni ügye, amit a védelmében hozott döntések miatt indított.