Gyerekkori barátja is megszólalt Bródy János fiának súlyos bűncselekményről

2023.12.16. 15:52
Bródy János Amerikában élő fia, Dániel a napokban kapott letöltendő börtönbüntetést, miután súlyos bűncselekményt követett el munkahelye ellen. Most kiderült, hogy a fiatalember az utóbbi időben teljesen elvágta kapcsolatát gyerekkori barátaival, akik közül az egyik elárulta, mit gondol a történtekről.

Mint beszámolunk róla, két év börtönbüntetésre és 529 ezer dolláros kártérítés megfizetésére ítélték Bródy Miklós Dánielt, Bródy János fiát, miután megtorlásképp szabotálta korábbi munkahelyének belső informatikai rendszereit. 

Elbocsátását követően nem volt hajlandó visszaadni a munkahelyi laptopját, ehelyett a még aktív céges fiókját arra használta, hogy belépjen a bank számítógépes hálózatába, s ezzel a becslések szerint több mint 220 ezer dolláros kárt okozott.

Bródy János fia az elmúlt időszakban teljesen elzárkózott minden kommunikációtól, még a gyerekkori barátaival sem állt szóba.

Annak ellenére, hogy messzire költözött, tartottuk a kapcsolatot, majd nagyjából két éve teljesen eltűnt. Egyikünk sem érte el sehol. (...) Most, utólag összetettük a sztorit. Azért nem jelentkezett, mert már nyomoztak utána, és gondolom, nem akart vagy nem is tudott volna mesélni az egészről

– mondta most a Borsnak Bródy Dániel egykori barátja.

A férfi arról is beszámolt, hogy ő és Bródy Dániel több gyerekkori barátja „teljesen sokkot kapott” a hír hallatán, és nem értették, „mi a fene történt az agyával” – bár abban korábban is egyetértettek, hogy Amerika nem volt rá jó hatással.

Valami durva dolognak kellett történnie, hogy ennyire megboruljon, mert tényleg nem ilyen volt. Mindig keményen tanult, dolgozott. Azt elképzelni sem tudom, hogy mihez kezd majd, ha kiengedik a börtönből. Amerikában valószínűleg lenullázta magát, szóval lehet, hogy hazajön

– fogalmazott.