18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Szexuális zaklatással gyanúsítják Tommy Lee-t

GettyImages-1186745280
2023.12.17. 18:24
Tommy Lee ellen még pénteken nyújtott be keresetet egy nő, aki azt állítja, a férfi egy helikopter pilótafülkéjében zaklatta őt szexuálisan még 20 évvel ezelőtt.

A Page Six birtokába jutott kereset szerint péntek este perelte be Tommy Lee-t, a Mötley Crüe zenekar dobosát egy neve elhallgatását kérő nő. A férfit azzal gyanúsítja, hogy a 2003 januárjában San Diego megyéből a kaliforniai Van Nuysba való, 40 percen át tartó repülésük során szexuálisan zaklatta őt. Elmondása szerint a gép pilótája, David Martz hívta, hogy tartson velük, mivel korábban baráti viszonyban álltak egymással.

Ahogy a keresetben megfogalmazta, röviddel a felszállást követően Martz alkoholt vett elő, amit a helikopterben tárolt, és italokat kezdett bekeverni. Emellett Lee és a pilóta marihuánát szívtak, illetve kokaint fogyasztottak, azonban az ismeretlen nő a beszámolója szerint nem tett így, illetve az alkoholt sem itta meg, amivel megkínálták.

A kereset alapján Martz előrehívta a felperest a pilótafülkébe, ahol Tommy Lee szexuálisan zaklatni kezdte, és még jobban nyomult, miután ellenállást tapasztalt. 

Egy ponton Lee behatolt a felperesbe az ujjaival, miközben a melleit simogatta. Lee ezután lehúzta a nadrágját, és megpróbálta a nemi szerve felé kényszeríteni a felperes fejét. A felperes ekkor már sírva fakadt, de nem volt hova mennie, mivel csapdába esett, mert nem tudta elhagyni a pilótafülkét

– áll a dokumentumban. 

A felperes kijelentette, hogy a történtek sokkolták őt, szorongást váltottak ki belőle, illetve megaláztatást, szégyent és bűntudatot érzett. Ennek fényében a múltbeli, jelenlegi és jövőbeli károk megtérítését követeli, beleértve az orvosi költségeket és a bevételkiesést. Ahogy a nő a keresetben megfogalmazta, azért döntött úgy, hogy előáll a történetével, mivel a helikopter pilótája, a 2015-ben repülőbalesetben meghalt David Martz korábban is törvénytelen magatartást tanúsított. Az Associated Press szerint 2009-ben ittas vezetés miatt vették őrizetbe, és sok egyéb probléma akadt vele, aminek következtében legalább háromszor elvesztette pilótaengedélyét.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található:  http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.”

(Borítókép: Getty Images)