Az árvíz miatt a Petőfi rádiónak is menekülnie kellett

2023.12.28. 08:10
A magas vízállás lassan ellehetetleníti a hajóra való bejutást, ugyanis a Petőfi rádió munkatársai számára nem megközelíthető a budai alsó rakpartról az A38-on kialakított bázis.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Sajtó és Marketing Irodája adta hírül, hogy a könnyűzenei adónak el kellett hagynia bázisát a dunai árvíz miatt. Közleményük szerint a folyó magas vízállása arra kényszerítette a Petőfi rádió stábját, hogy a Kunigunda útján álló gyártóbázison készítsék a műsorokat a következő napokban.

A munkatársak és a műsorszolgáltatás biztonsága miatt döntöttek a költözés mellett, ugyanis a 700 centimétert meghaladó vízszint egyre nehézkesebbé teszi a hajóra való biztonságos bejutást a budai alsó rakpartról, de az A38 hajón lévő stúdiók infrastruktúráját a levonuló árhullám nem veszélyezteti.

Az intézkedés értelmében a hét végéig ismét az MTVA székházában lévő stúdiókból szól a Petőfi rádió. Az áthelyezés feltételei műszaki és műsorkészítési oldalról is biztosítottak, így az adások zavartalanul folytatódnak, és a hallgatók továbbra is élvezhetik a Petőfi rádió műsorát.

A hajó elhagyása csak átmeneti lépés, a kényszerű átköltözés nem érinti a műsorszolgáltatást, de a munkatársak és az adásbiztonság mindenek felett áll. Az árhullám levonulása után azonban ismét a hajón készülnek a Petőfi rádió műsorai – közölte az MTI.