18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

A rendőrségi jelentés felfedte, mi állhat Taylor Swift rajongójának halála mögött

2023.12.28. 13:30
Hőkimerültség miatt halt meg Taylor Swift egyik rajongója a rekkenő hőségben tartott riói koncerten. A hivatalos rendőrségi jelentés szerint a 23 éves fiatal nő szíve megállt a 41 fokos hőségben. A rendezvényt lebonyolító cég ellen továbbra is nyomoznak a hatóságok.

Mint arról az Index is írt, tragédiába torkollt Taylor Swift novemberi koncertje a brazíliai Rio de Janeiróban, miután a helyszínen meghalt az énekesnő egyik rajongója. A rendezvény idején veszélyes hőhullám söpört végig Brazíliában, a hőmérséklet több mint 41 fokra emelkedett.

A Rio de Janeiró-i rendőrség egyik képviselője a történtek után úgy nyilatkozott, hogy nyomozást indítottak a szervező cég ellen, és vizsgálják a 23 éves Ana Clara Benevides halálának okát.

Szerda este a brazil rendőrség közölte, 

a fiatal rajongó hőkimerültség miatt halt meg.

A jelentés szerint Ana Clara Benevides hőkimerültsége szív- és érrendszeri, majd légzőszervi problémákhoz vezetett. Hozzátették, a toxikológiai vizsgálatok nem mutattak ki alkoholt vagy drogot a vérében.

A szervezők elismerték, hogy hibáztak

A koncertet szervező Time4Fun cég elismerte, hogy több intézkedéssel is segíthette volna a résztvevőket a riói szélsőséges hőség átvészelésében. Többek között megváltoztathatták volna a koncert kezdési időpontját, illetve engedélyezhették volna, hogy a rajongók vizet hozzanak be a rendezvény területére. 

A rendőrség hangsúlyozta, a cég ellen indított nyomozás még folyamatban van. A közösségi médiában megosztott felvétel szerint nemcsak a nézőközönsége szenvedett a rekkenő hőségtől Rio de Janeiróban, hanem az énekesnő is.

Taylor Swift összesen háromszor lépett volna színpadra a városban, ám az Instagram-oldalán megosztott közleménye szerint a második eseményt a hőség miatt eltolták. Úgy tudni, a tűzoltók ezer ájulásos esetről szereztek tudomást az első fellépés éjszakáján.