Nyomoz a rendőrség Taylor Swift koncertje miatt, ahol meghalt egy rajongó

2023.11.23. 20:10
Nyomozást indított a brazil rendőrség Taylor Swift november 17-i koncertje miatt, ahol meghalt egy 23 éves nő. Azt vizsgálják, hogy a koncertet szervező cég felelős-e a koncerten résztvevők életének és egészségének veszélyeztetésében.

A brazil rendőrség vizsgálatot indított a múlt pénteki, nyomasztóan forró Taylor Swift-koncert szervezői ellen, amiért a helyszínen meghalt az énekesnő egyik rajongója, a popsztár pedig levegő után kapkodott a hőségben – írja a TMZ.

A Rio de Janeiró-i rendőrség egyik képviselője azt mondta, hogy nyomozást indítottak a Time4Fun cég ellen, amely a november 17-i Estádio Olímpico Nilton Santos rendezvény lebonyolításáért felel. 

A nyomozók azt vizsgálják, hogy a Time4Fun bűnös-e a műsor résztvevői „életének és egészségének veszélyeztetésének bűncselekményében” – mondta a szóvivő. A képviselő azt is elmondta, hogy a cégvezetőknek tanúskodniuk kell majd. 

Vizsgálják a halál okát

Egy 23 éves lány, Ana Clara Benevides életét vesztette Taylor Swift pénteki koncertje előtt Rio de Janeiróban. Az országban veszélyes hőhullám söpört végig: november 18-án a 41 fokot is elérte a hőmérséklet. Benevides elájult, mielőtt újraélesztették, majd kórházba szállították, ahol később szívmegállás következtében halt meg. 

Swift azt nyilatkozta, hogy „elhatalmasodott rajta a gyász”. A közösségi médiában közzétett rajongói videókon látható, ahogy Swift pénteken többször is megállította a koncertet, és arra kérte a szervezőket, hogy osszanak palackos vizet a közönség tagjai között.

Az ügyészek bejelentették, hogy kivizsgálják a halálának okát, amelyet egyelőre nem hoznak nyilvánosságra.

Az énekesnő összesen háromszor lépett volna színpadra a városban, ám az Instagram-oldalán megosztott közleménye szerint a második eseményt a hőség miatt eltolták. Úgy tudni, a tűzoltók ezer ájulásos esetről szereztek tudomást az első fellépés éjszakáján.