Börtönbe került az orosz rapper, amiért ruha nélkül akart bulizni

2023.12.29. 06:56
Egy szál zokniban – azt is férfiasságára húzva – ment bulizni egy moszkvai nightklubba az orosz rapper, Nikolaj Vasziljev. Az eset akkora közfelháborodást keltett, hogy a bíróság 15 nap börtönbüntetésre ítélte az előadót, továbbá 200 ezer rubeles pénzbüntetést is kapott.

A Hindustan Times értesülései szerint most karácsony előtt hatalmas összejövetelt szerveztek a moszkvai Mutabor klubba. Az esemény házigazdája Anastasia (Nastya) Ivlejeva orosz színésznő, blogger volt. Ezen a partin jelent meg Nikolaj Vasziljev orosz rapper is, aki szinte anyaszült meztelenül érkezett – mindössze férfiasságát takarta el egy zoknival.

A hírportál szerint az eseményről készült képek sok embert felháborítottak. Az Ortodox Egyház, az állami média és több közszereplő is nemtetszését fejezte ki. Jekatyerina Mizulina, az orosz Biztonságos Internet Liga vezetője úgy fogalmazott:

Cinikus dolog hasonló rendezvényeket tartani, amikor a srácaink a különleges katonai hadműveletben vesznek részt, és amikor számos gyermek elveszti apját. A frontvonalon lévő katonáink valószínűleg nem ezért harcolnak.

Putyin sem örült

Az információk szerint az Ukrajnában állomásozó orosz katonákat is felbőszítették az esemény fotói, továbbá magát Vlagyimir Putyin orosz elnököt is. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője egy sajtóeseményen arra kérte az újságírókat, hogy amennyiben lehet, hanyagolják a kérdéseket az esettel kapcsolatban.

Legyenek önök és én az egyedüli emberek ebben az országban, akik most hanyagolják ezt a témát

– idézi a lap Peszkovot.

Az eset miatt a rapper ellen eljárás indult és alig egy hét alatt a bíróság ki is szabta a büntetést. „Nem hagyományos szexuális kapcsolatok” propagálásáért 15 nap börtönbüntetésre ítélték Vasziljevet. Emellett a rappert 200 ezer rubel (mintegy 750 ezer forint) megfizetésére kötelezték.

Az eseményt szervező Nastya Ivlejevát is erős kritikák érték, többek között az esemény fényűző mivoltáért. Értesülések szerint az általa viselt fülbevaló értéke mintegy 23 millió rubel (több mint 70 millió forint) volt. Ivlejeva több videóüzenetben is elnézést kért, amiért a jelenlegi gazdasági helyzetben ilyen rendezvény szervezése mellett döntött. December 27-i üzenetében könnyekkel küszködve kért bocsánatot és könyörgött egy „második esélyért”.