Havas Henrik szívműtétje után újra visszatér

2023.12.30. 07:14
A riporternek még szeptemberben kellett átesnie egy beavatkozáson, amelyet követően a Balatonfüredi Szívszanatóriumban pihente ki fáradalmait. Elmondása szerint nagy tervei vannak a jövőre nézve, amelyek között egy krimi megírása is szerepel.

Mint megírtuk, Havas Henrik még a nyáron látogatott el a Sportkórház kardiológiájára, ahol kiderült, hogy a bal szívkamrája alig 50 százalékosan működik, így a műtét elkerülhetetlenné vált, amelyet végül a Haller utcai kardiológián hajtottak végre. Ahogy arról a riporter a Blikknek beszámolt, nem életmentő, hanem prevenciós beavatkozásról volt szó annak érdekében, hogy 1-2 év múlva ne kapjon akár egy olyan infarktust, amibe belehalhat. Elmondása alapján az operáció másfél órás volt, amely során egy szívbillentyű-helyettesítő szerkezetet helyeztek el az artérián keresztül. Orvosa a műtétet követően azt közölte vele, valósággal újjászületett. Mint Havas megjegyezte, a beavatkozás után a Balatonfüredi Szívszanatóriumban gyógyult tovább. 

Két hétre költöztem be, és jött velem a Havasné is, hogy ne legyek egyedül. Neki természetesen fizetnie kellett ezért. Ott kivizsgáltak, és rendszeres gyógytorna is volt

– mondta.

Havas kifejtette, januárban kell ultrahangra mennie, de szerencsére már sikerült felépülnie, így az új év kezdetével ismét belevághat a munkába. Ahogy a lapnak elárulta, nemrég jelent meg a 31. könyve, és ha minden jól alakul, januárban szerződést köt egy kiadóval egy krimi megírásával kapcsolatban, ami egy évet vesz igénybe. Mint mondta, sokat kell dolgoznia rajta, mivel sosem írt még krimit, csak novellákat. Mindemellett pedig Dömsödi Gáborral is saját műsoron dolgoznak.

Gáborral régóta ismerjük egymást, még a nyolcvanas években volt a gyakornokom a rádióban, csak aztán ő elkerült a televízióba, a barátság azonban megmaradt közöttünk. Örültem, amikor hívott, hogy dolgozzunk együtt. Főként azért, mert két évig munkanélküli volt, és a szakmától is eltávolodott. A YouTube-ra készítjük a műsort, ahol aktuális témákról beszélgetünk. Felkerült már pár rész, amelyek minden promó nélkül elég nézettek lettek, januártól viszont szeretnénk heti rendszerességgel új részeket feltölteni

– említette meg.