Nagy Feró elmondta, mit érez, amiért fia kilép a Beatricéből

DSC1084
2024.01.04. 06:02
Nagy Feró szomorú, hogy fia kilépett a Beatricéből, ugyanakkor büszke is rá és támogatja őt. Az együttes dobosa, Nagy Hunor Attila szerint nem volt könnyű a búcsú, de mint mondta, ez az élet rendje.

Nagy Feró fia, Nagy Hunor Attila kedden jelentette be közösségi oldalán, hogy 13 év után távozik a Beatricéből. A zenész bejegyzésében nem árulta el döntésének okát, de megígérte, hogy amint megtalálja a megfelelő módot és időt rá, megteszi. Nem sokkal később kiderült, a zenekar gitárosa, Kékkői Zalán is elhagyja a Beatricét, azonban Nagy Hunor Attilához hasonlóan ő sem részletezte kilépésének okait. Az együttes ezt követően bejegyzést tett közzé Facebook-oldalán, amelyben közölték, 2024-ben új formációval folytatják a munkát.

A Blikk  információi szerint  Nagy Hunor Attila és Kékkői Zalán  jó ideje gondolkodott azon, hogy elhagyja a Beatricét. Nagy Feró a portálnak úgy nyilatkozott,  habár szomorú, hogy fia kilépett a zenekarból, ugyanakkor büszke is rá és támogatja őt.

Őszintén szólva, én ezt már 1-2 hónappal ezelőtt is sejtettem. A fiam változást akart és ilyen értelemben kirepült a »családi fészekből«. Vártam nála azt a pillanatot, amikor már nem akar az apja szárnyai alatt dolgozni

– mondta Nagy Feró. Hozzátette, fia bekerülhet most egy olyan helyre, ahol az ő zenei ízlése kerül előtérbe, ami egy punkosabb vonal.

Fiatalosabb zenét akar játszani, és én ezt elfogadom. Drukkolok neki, segítek, támogatom. Nem mondom, hogy a lelkem ebben nem sérült, de közben büszke is vagyok rá

– jelentette ki a zenész, aki úgy tűnik, nincs kétségbeesve, mert elmondása szerint egy gitárossal is fel tudnak lépni, illetve vannak dobos barátai, akik bármikor beugorhatnak fia helyére.

Nagy Feró azt is elmondta, még nem döntött arról, hogy kik lesznek az új Beatrice-tagok, de tervei szerint áprilisban be tudja majd mutatni az új formációt.

„Nem volt könnyű a búcsú”

Nagy Hunor Attila a Blikk kérdésére elmondta, már több zenekar is megkereste, amióta bejelentette távozását a Beatricéből, de még nem döntött a jövőről.

Alig 24 órája tettük ki a posztot, de már több megkeresést is kaptam, ezeket természetesen mérlegelem majd, de a távoli célok között a szólókarrier is szerepel. Természetesen édesapám volt az első, akivel beszéltem a döntésemről, hisz ő az örök mentorom, akire mindig számíthatok. Ő is úgy vélte, megérett a pillanat arra, hogy a saját utamat járjam. Nem mondom, hogy könnyű volt a búcsú, de ez az élet rendje. Bár Erdélyben, a szilveszteri koncerten léptem színpadra utoljára a zenekarral, a jövőben is bármikor segítek, amiben kell. Bízom abban, hogy hamarosan ismét egy állandó formációval állhatnak majd a közönség elé, de ezt már az együttes tiszte lesz eldönteni

– mondta Nagy Hunor.

Nagy Feró értetlenül áll gitárosa távozása előtt

Nagy Feró Kékkői Zalán távozásával kapcsolatban már kevésbé megértő, mint mondta, most sem érti pontosan, hogy a gitáros miért távozik a zenekarból. Hozzátette, szerinte zenésze belefáradt a közös munkába.

Nem mondta a búcsú okát, én pedig nem vagyok olyan típus, aki erre rákérdez. Valószínűleg mást szeretne csinálni, és én ezért egyáltalán nem haragszom rá

– tette hozzá az együttes frontembere.

Kékkői Zalán a Blikknek elmondta, egyelőre nincs pontos terve a jövőt illetően, de azt hangsúlyozta, a Beatricéhez csupa szép emlék fűzi, az együtt töltött évekért pedig örökké hálás lesz.

Egyelőre annyit tudok, hogy tavasszal elkészítem a második instrumentális szólólemezemet, ahogyan azt már korábban is elterveztem. A közös időszakot békében zártuk le, az pedig még számomra is bizonytalan, mit hoz majd a jövő. Annyi mindenesetre biztos, hogy maradok a zenei pályán

– tette hozzá a gitáros. 

(Borítókép: Nagy Feró. Fotó: Kaszás Tamás / Index)