Jodie Foster: Nagyon idegesítő a Z generációval együtt dolgozni

2024.01.07. 10:15
A hollywoodi színésznő nem igazán találja a közös hangot a fiatalabb, különösen a Z generáció tagjaival a forgatásokon, azonban üdítő példát is talált a filmiparban arra, hogyan lehet szabadon és visszafogottan viselkedni.

Az Oscar-díjas színésznő, Jodie Foster szerint nagyon idegesítő együtt dolgozni a Z generációval – erről egy interjúban beszélt, amit a BBC szemlézett. 

Foster egy, a The Guardiannek adott interjúban beszélt arról, hogy néha nehezen érteti meg a forgatások alatt a Z generáció hozzáállását a munkához.

Olyanok, hogy »na, ma nem vagyok a topon, inkább csak 10.30-kor jövök be«

– említett egy példát a színésznő. 

Egy Z generációs sztárt, Bella Ramsey-t azonban megdicsért, és a 20 éves színészt a „hitelesség új vektorában” feltörekvő példaként említette.

Foster, aki maga is gyereksztár volt mielőtt fényes karriert futott be Hollywoodban, azt mondta, kötelességének érzi, hogy segítse a fiatalokat, mert tudja, milyen nehéz felnőni. 

A Z generációnak lazítania kéne

A 61 éves Foster a Z generációt említve – amely kifejezés az 1990-es évek végén és a 2000-es évek elején születettekre vonatkozik – viccelődött is:

Nagyon idegesítőek – különösen a munkahelyen. De az e-mail-írásban is, mert amikor felhívom a figyelmüket a nyelvtani hibákra, ők azzal jönnek, hogy miért is ellenőriznék a helyesírást, az korlátozó

– számolt be egy másik jelenségről. 

Foster szerint a Z generáció tagjainak lazítaniuk kéne, és nem folyton főszereplőnek lenniük. A színésznő azonban a Trónok harcából ismert brit színészt, Bella Ramsey-t egy díjátadón tanúsított visszafogott stílusáért megdicsérte. 

Másképp is lehet nőnek lenni, és nagyon fontos, hogy az emberek lássák ezt is. Bella, aki a legjobb beszédet mondta, a legtökéletesebb és legegyszerűbb alkalmi ruhát viselte, smink nélkül

– idézte fel, hozzátéve, hogy ő nem lett volna képes fiatalon megjelenni ilyen egyszerű stílussal és smink nélkül a show-biznisz nagy rendezvényein, mert mint mondta, ők még nem voltak ehhez elég szabadok. 

A színésznő abba is beavatta a nyilvánosságot, hogy korábban az idősebbik fia soviniszta módon viselkedett a nőkkel, mert ezt oktrojálta rá a társadalom, de ő helyre tette, és mára minden rendbe jött.