Kórházba került Katalin hercegné, meg is műtötték

2024.01.17. 15:59 Módosítva: 2024.01.17. 17:58
Hasi műtéten esett át Katalin walesi hercegné, Vilmos trónörökös felesége, lábadozása várhatóan hosszabb ideig eltart – közölte szerdán a Kensington-palota az MTI szerint.

Vilmos és Katalin londoni hivatalának ismertetése szerint a 42 éves hercegnőn előző nap hajtották végre a tervezett műtéti beavatkozást, amely sikerrel járt. Mint írták, Katalin valószínűleg 10-14 napot tölt kórházban, utána otthonában lábadozik.

Ugyanakkor azt is hozzátették: 

a jelenlegi orvosi szakvélemény alapján valószínűtlen, hogy Katalin hercegné húsvét előtt visszatérhetne közfeladatainak ellátásához.

A közleményt a hivatal Instagram-oldalán is megosztották:

Az írásban azt nem árulták el, hogy pontosan mi miatt került kórházba a hercegné. Mint írták, a hercegnő „kívánsága” az, hogy a személyes egészségügyi adatai ne kerüljenek nyilvánosságra. Ezért a hivatal csak akkor fog beszámolni az állapotáról, ha abban érdemi változás áll be.

A walesi hercegné elnézést kér mind érintett féltől azért, hogy el kell halasztania a jövendőbeli teendőit

– írták, hozzátéve: Katalin alig várja, hogy amint csak lehet, visszatérhessen feladataihoz.

Vilmos hercegnek is le kellett mondania néhány közszereplését 

A Daily Mail ezzel kapcsolatban úgy értesült: Vilmos hercegnek szintén le kell mondania néhány nyilvános szereplését.

A lap úgy tudja, hogy a herceg semmilyen eseményen nem vesz részt az említett 10-14 nap alatt, vagyis ameddig Katalin kórházban van. Mindezt az magyarázza, hogy Vilmosnak egyrészt a feleségét is látogatnia kell a kórházban, másrészt pedig három közös gyermekükre is vigyáznia kell, amíg Katalin lábadozik. 

A lap úgy tudja, hogy a hercegnőnél nincs szó rákos megbetegedésről, de az orvosok valóban arra számítanak, hogy

két-három hónapig eltarthat Katalin gyógyulása.

Hogy pontosan mikor térhet vissza feladataihoz, azt a későbbiekben fogják megmondani az orvosai. Az viszont borítékolható, hogy a következő hónapokban a pár semmiképp nem utazik külföldre (úgy tudni, hogy tavasszal például Rómába utaztak volna, de elképzelhető, hogy ezt az utat is halasztani kell).