Tóth Andi: Nem prostituáltként kellene a nőkre tekinteni

2024.01.18. 15:21
Tóth Andi, az X-Faktor ötödik szériájának győztese nemrég a Refreshernek nyilatkozott élete talán legnagyobb döntéséről: a fiatal énekesnő 2023 márciusában osztotta meg rajongóival, hogy visszavonul.

El kell engednünk egymás kezét, mert ez toxikus sajnos, Mr. Zene” – fogalmazott a Refresher riporterének Tóth Andi, aki lassan egy éve hozta meg a karrierjét befolyásoló döntést, most pedig kamerák elé állt, hogy beszámoljon az érzéseiről.

Az énekesnő az interjúban több dologra is kitért:

  • Tóth Andi 2023 tavaszán jelentette be, hogy visszavonul a zenei pályától – tette mindezt annak ellenére, hogy rengetegen próbálták őt meggyőzni, hogy ne hagyjon fel a zenéléssel.
  • Az énekesnő sokáig készült a lépésre, hiszen nem akart elhamarkodott döntést hozni: nem írt zenét, nem lépett fel, csak ezután mondta ki, hogy vége.
  • Annak ellenére, hogy nehéz elhatározás volt, élete legjobb döntését hozta.
  • A kreatív énjétől nem vett búcsút, most ruhamárkájára fordítja az energiáját, de néha még dalokat is ír, igaz, azok nem jelennek meg.
  • Mérgező kapcsolata volt a zenével, és az is zavarta, hogy a közönség azokat a dalokat értékeli, amelyek szenvedésből születtek, és ő maga sem érzi őket jó számoknak. Ezzel szemben a – szerinte – jobb dalait nem élvezték annyira, vagyis sokszor úgy érezte, hogy feleslegesen dolgozik, hiszen nincs igény arra, amit ő szeretne.
  • Szerinte a trapzene kimondottan férfias terep, pont ezért nehéz nőként helytállni ebben a műfajban – nem is érezte soha, hogy befogadták volna. Az elmúlt években rengeteg férfi előadó ült fel a trapvonatra, és mindenki a drogokról, a pénzről és a k*rvákról énekel. Pedig Tóth Andi szerint finomabb, értelmesebb témákat (pl. szerelem) is elő lehetne adni, „nem pedig prostituáltként tekinteni a nőkre ezekben a dalokban”.
  • Nem hajlandó harcolni önmagával, éppen ezért, „ha nem tudná megélni a holnapot zene nélkül”, biztosan visszatér a zenei világba. 

Menekülés a mentsvárból

Tóth Andi tavaly márciusban – egy hosszú Instagram-bejegyzésben – beszélt először arról, hogy búcsút mond a zenei pályának, és abbahagyja az éneklést. Gyermekként a zene volt a mentsvára, ám az elmúlt 10 évben rengeteget változott (nővé érett), és már azt sem tudja magáról, hogy kicsoda valójában.

Ez sem baj igazából, úgy voltam vele, hogy semmi nem baj, amíg zenélek, amíg énekelek. Ez úgy indult, hogy megnyertem egy tehetségkutatót, és elhitette velem a világ, vagy én elhitettem magammal, hogy innentől kezdve jól leszek, biztonságban leszek, már nincs mitől félnem, mert jó kezekben vagyok. Hát, rájöttem, hogy nem 

– fogalmazott akkor a videóban.