Elkezdődött Schobert Norbi cégének felszámolása

2024.01.20. 12:23
Végnapjait éli Schobert Norbi vállalkozása, az Update, amelynek nemrégiben megváltoztatták a nevét Free Group Zrt.-re. A névváltozás óta Schobert már csak cégvezetőként vesz részt a vállalkozás életében, amelyet most felszámolnak, mivel nem tudták kifizetni a tartozásaikat.

Néhány éve még virágkorát élte az Update, Schobert Norbi cége, amely a szénhidrátcsökkentett étrendre helyezi a hangsúlyt. Most azonban hatályba lépett az a bírósági végzés, amelynek értelmében felszámolják a vállalkozást.

A Blikk birtokába került egy végzés, amelyben leírják, „2024. január 18-val megkezdik a cég felszámolását, tehát akinek még akad követelése a cég irányába, az elkövetkezendő 40 napon belül jelezze azt a megjelölt felszámolónak”.

A lap megkereste a Bank360 munkatársát, aki úgy fogalmazott,

felszámolás akkor következik el, ha egy cég nem tudja kifizetni a tartozásait. A Free Group ellen több felszámolási kérelmet is benyújtottak a bíróságra, amelyek közül egynek, de feltehetően többnek helyt is adott a bíróság.

Elmondása szerint már régóta érezhetőek voltak a problémák a vállalkozás körül, hiszen a cég 2021-ben még 2,3 milliárd forintos árbevétele 1,6 milliárdra apadt, illetve a 135 millió forintos veszteség bő kétszázmilliósra duzzadt.

Schobert Norbinak nagy álma volt, hogy cégét egész Európában elterjessze, erre azonban sajnos nem lesz többé lehetősége. Elmondása szerint már a koronavírus-járvány is nagy csapás volt, aztán a sztrók döntötte le a lábáról, végül az infláció sem tett jót üzletének.

A fitneszguru a felszámolással kapcsolatos fejleményekről nem kívánt nyilatkozni.