Győrfi Pál is megszólalt Curtis mentős bejegyzése után

2024.01.21. 20:54
Nagy port kavart az eset, amikor Széki Attila rapper, vagyis Curtis édesanyjához mentőt kellett hívni, mert rosszul lett, ám a szakszerű segítség kiérkezése órákba telt. Tapasztalatainak a közösségi oldalán adott hangot az előadó.

Korábban az Index is írt arról, hogy Curtis édesanyjához mentőt kellett hívni. Miután az asszonyt hazaszállították, a rapper állítása szerint a mentők csak letették őt a folyosóra, és nem kísérték be a lakásba. Ráadásul rossz emeletre vitték, amiről a zenészt nem értesítették.  

Az eset miatt vizsgálatot indítottak, amiről itt számoltunk be. 

Nemrég Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője is megszólalt az ügyben a Blikknek arról, kötelessége-e a betegszállítóknak értesíteni a hozzátartozókat a beteg hazaszállításáról. 

Tudomásom szerint a betegszállítást végrehajtó betegszállítóknak nincs előzetes kiértesítési kötelezettsége, ugyanakkor a beteget biztonságba helyezve (amennyiben ellátásra szorul, akkor megfelelő felügyelettel) hagyhatják az otthonában.

A betegszállító cég működésének felügyeletét az egészségügyi államigazgatási szerv, a fővárosi és megyei kormányhivatal népegészségügyi feladatkörben eljáró járási (fővárosi kerületi) hivatala, illetve az országos tiszti főorvos gyakorolja 

− árulta el az Országos Mentőszolgálat szóvivője a lapnak, aki azt is hozzátette, hogy ebben az esetben nem nyújtottak még be hivatalos panaszt az ügyben.