Cápával karambolozott a BBC műsorvezetője

2024.01.22. 06:56
Filmforgatás közben sérült meg Új-Guinea partjainál a BBC-ről is ismert Simon Reeve újságíró-dokumentumfilmes, aki egy cetcápával ütközött össze.

Simon Reeve újságíró és dokumentumfilm-készítő Óceániában, Új-Guinea partjainál forgatott, mikor hajójáról a vízbe ugrott és egy cetcápának ütközött – írja a The Sun skót kiadása.

Attól nem kellett tartania, hogy az állat felfalja, mert a 10-12 méter hosszú cetcápák a cápák egyik legnagyobb faja, kis halakkal, planktonokkal és főleg növényekkel táplálkoznak. De az ütközés mégis fájdalmasra sikerült, a 15 centiméter vastag és kemény bőr ugyanis komolyan megsebezte a férfit.

A műsorvezető épp azért ugrott a vízbe, hogy együtt ússzon a halakkal, de most már bolondnak tartja magát, hogy ilyen felelőtlenül viselkedett. Azt hitte, a hal puha és gumiszerű lesz, ám elmondása szerint valójában olyan volt,

mintha egy tonna betonnak ütköztem volna, mikor nekimentem az egyiknek.

Nagyon nagy seb lett a lábán, de mint elmondta, sokkal rosszabbul is elsülhetett volna a karambol.

Reeve jelenleg is forgatja műsorát a világ még megmaradt vadon vidékeiről, ellátogat Kongóba, Patagóniába, a Kalahári-sivatagba és a Csendes-óceán korallzátonyaihoz is.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport