Ryan Gosling kiborult, hogy Margot Robbie-t nem jelölték Oscar-díjra

2024.01.24. 12:39
Ryan Gosling kanadai színész „megtiszteltetésnek” nevezte, hogy jelölték a legjobb mellékszereplő kategóriában az Oscar-gálán, de hiányolja Greta Gerwig rendező és Margot Robbie színésznő jelölését, akik nélkül szerinte nem jött volna létre a mozisiker.

Nincs Ken Barbie nélkül, és nincs Barbie-film Greta Gerwig és Margot Robbie nélkül – így kommentálta Gosling, hogy nem jelölték kollégáit a saját kategóriájukban. 

Sokan számítottak arra, hogy Gerwig a legjobb rendező, Robbie pedig a legjobb színésznő kategóriában kap jelölést a 2024-es Oscar-díj-átadó gálán.

Lélek és ágyék nélküli babák

BBC amerikai médiapartnerének, a CBS-nek adott interjújában Gosling azt mondta, bár rendkívüli megtiszteltetés számára, hogy figyelemre méltó művészek mellett őt is jelölték Oscar-díjra – főként egy olyan évben, amikor ennyi nagyszerű filmet láthattunk –, a kanadai színész azonban Gerwiget és Robbie-t nevezte meg az ünnepelt film sikerének okaként. 

Az ő tehetségük, szívósságuk és zsenialitásuk nélkül senki mást nem illethetne elismerés a filmben

– hangsúlyozta, majd hozzátette, az, hogy csalódott, amiért nem jelölték kollégáit, „enyhe kifejezés”.  

Egypár lelketlen, hiányos öltözetű és szerencsére ágyék nélküli babával megnevettettek minket, összetörték a szívünket, megdobták a kultúrát és történelmet írtak. Munkájukat el kell ismerni a többi nagyon is megérdemelt jelölttel együtt

– nyilatkozta a sztár. Azonban gyorsan hozzátette azt is, hogy természetesen nagyon boldog, amiért America Ferrerát jelölték a legjobb női mellékszereplő kategóriában. 

Máshol egyébként kapott elismerést mind Robbie, mind pedig Gerwig: Margot Robbie-t producerként ismerték el a legjobb film kategóriában, Greta Gerwig pedig férje, Noah Baumbach mellett a legjobb adaptált forgatókönyv kategóriában kapott jelölést – írja a BBC.

Ahogyan korábban írtunk róla, magyar idő szerint kedd délután fél háromkor vette kezdetét az az élő közvetítés, amelyben a Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia bejelentette a 96. Oscar-díj-átadó hivatalos jelöltjeit. Kijelenthető, hogy az idei gála három főszereplője a Barbie, az Oppenheimer és a Szegény párák (Poor Things) lesz.

A Barbie a 2023-as év legnagyobb bevételt hozó filmje, világszerte mintegy 1,44 milliárd dollárt söpört be. Összesen nyolc jelölést kapott, köztük a legjobb film kategóriában is.