Károly király tényleg falazni próbál Katalin hercegnének?

2024.01.24. 16:39
III. Károly brit uralkodó túl van prosztataműtétén, azonban felesége szerint nem szabad félvállról venni a dolgot. Kamilla királyné arra kéri férjét, vegyen vissza most egy kicsit a tempóból. Ettől függetlenül egyes szakértők úgy vélik, a király csupán azért adott hírt a prosztataproblémáról, hogy elterelje a figyelmet Katalin hercegné állapotáról.

Nem gyakori, hogy a királyi család két tagja is orvosi beavatkozásra szoruljon ilyen rövid időn belül, pláne az nem, hogy mindkettőt kommentálja az uralkodói ház. A Mirrornak nyilatkozó szakember azonban úgy véli, ez logikus lépés részükről.

„Rendkívül szokatlan, hogy a királyi család egészségügyi magánügyeket fedjen fel. Ebből a szempontból a király megnagyobbodott prosztatájáról megosztott információ példátlan volt, és egyben furcsa is [...] A Buckingham-palota nem cselekszik spontán, a walesi hercegnő komoly hasi műtétjéről szóló hír után közvetlenül a király egészségével kapcsolatos magánügyeket tartalmazó nyilatkozat kiadása szándékos volt. Az időzítés terelés menyének műtétéről, vagyis a prosztatájával kapcsolatos magánjellegű részletekkel akarták a nyilvánosság figyelmét lekötni” – mondta az újságnak Tessa Dunlop, aki hozzátette:

Mindazonáltal ezen a nyilvánvaló stratégián túl úgy vélem, valami más is megbúvik a háttérben. Azáltal, hogy megosztott valamennyit saját magánéletéből, Károly nyilatkozata voltaképp ellensúlyozta azt, hogy Katalin állapotáról tulajdonképpen semmilyen hír sincs.

Bár a bejelentés mögött a szakértők egyértelmű stratégiát vélnek felfedezni, Kamilla királyné joggal kéri férjét a lap szerint, hogy vegyen vissza egy kicsit abból a tempóból, amit 2023-ban diktált. Nem elég, hogy májusban megtartották koronázását, már a rákövetkező hónapokban Kenyába, Franciaországba és Németországba kellett utazzon hivatalos ügyben.

Ráadásul nem ez az első eset, hogy a család arra kéri Károlyt, lassítson egy kicsit.

Még 2018-ban fia, Vilmos herceg arról mesélt, hogy apja folyamatosan a munkának élt, gyerekkorából is erre emlékszik, de ez hetvenévesen sem változott meg nála.

Arról is mesélt Wales hercege, hogy apja csupán napjában kétszer eszik, ráadásul a második étkezését igen későre teszi, amely után még visszamegy dolgozni, és sokszor az íróasztalánál ébred, mert álomba dolgozta magát.