Több mint 50 millió forintjába került a P. Mobil legendájának, hogy életben maradjon

2024.01.28. 19:32
Zeffer András, a P. Mobil egykori zenésze elárulta, hogy több mint 50 millió forintos kezelés segített a leukémiából való felépülésében.

Zeffer András a Madách Színházban tartott zenés estjén beszélt küzdelméről a betegségével. A zenész felidézte, hogy az első diagnózist megállapító orvos annak idején négy napot adott neki, annyira súlyos volt az állapota.

Kemoterápiát, sugárkezelést, teljes testbesugárzást és csontvelő-transzplantációt is kapott, és elmondása szerint „újjászületett”.

Amit rajtam az orvosok végigdolgoztak, az 140–160 ezer dollárba (50–57 millió forint) került. Az életben tartásom

– osztotta meg a közönséggel.

„Ennek idén lesz 18 éve. Az a négy nap kicsit hosszabbra sikerült” – folytatta Zeffer arra utalva, hogy a diagnózis megállapításakor az orvosok négy napot adtak neki.

Hozzátette, hogy ő az első perctől kezdve hitt a gyógyulásában. „Semmitől nem kell félni, mert a félelem legyengít” – idézi a P. Mobil egykori billentyűsének szavait a Blikk.

Az Indexen írtunk róla, hogy Zeffer András a 2006-os daganatos megbetegedését követően az ujjában fellépő szöveti sejtelhalás, azaz nekrózis miatt szorult ismét kórházi kezelésre.