Alec Baldwin továbbra is ártatlannak vallja magát forgatási lövöldözésének ügyében

2024.02.01. 09:57
Alec Baldwin ismét tagadta, hogy bűnös lenne Halyna Hutchins operatőr halálában, akit 2021-ben lőtt le egy forgatás közben. Habár az amerikai színész ismét elmondta, a fegyver úgy sült el, hogy nem húzta meg a ravaszt, az ügyészeknek bizonyítékuk van arra, hogy ez nem igaz.

Mint írtuk, két héttel ezelőtt ismét vádat emeltek Alec Baldwin ellen Halyna Hutchins operatőr halála miatt, akit az amerikai színész lőtt le 2021-ben egy forgatás közben. Alec Baldwin akkor elsütött egy kellékpisztolyt, amely – mint kiderült – éles lőszerrel volt megtöltve. A lövés a 42 éves Halyna Hutchins operatőrt halálosan megsebesítette. Alec Baldwin ellen gondatlanságból elkövetett emberölés miatt emeltek vádat.

A bíróság 2023 tavaszán ejtette a büntetőjogi vádakat a színész ellen, azonban Kari Morrissey és Jason Lewis új-mexikói különleges ügyészek októberben közölték, hogy újabb, Alec Baldwin bűnösségére utaló bizonyítékokat találtak, így az ügy tárgyalása folytatódik.

Baldwin az újabb tárgyaláson ismét ártatlannak vallotta magát, és hangsúlyozta, nem tudott arról, hogy az általa használt halálos fegyverben éles lőszer van

– írta a BBC. A színész azt is mondta, a fegyver úgy sült el, hogy nem húzta meg a ravaszt. Az új-mexikói különleges ügyészek azonban igazságügyi szakértőkre hivatkozva közölték, hogy az incidens csak akkor történhetett meg, ha a ravaszt meghúzták.

Bár Alec Baldwin ismételten tagadja, hogy meghúzta volna a ravaszt, a vizsgálatok megállapították, hogy azt meg kellett húzni vagy eléggé le kellett nyomni ahhoz, hogy a gyilkos revolver elsüljön

– állapították meg jelentésükben az ügyészek.

Baldwin ügyvédje korábban úgy nyilatkozott, sajnálja, hogy a „szörnyű tragédiából ez a félrevezető vádemelés lett”, majd hozzátette, hogy „bármilyen vádakkal néz szembe ügyfele, a bíróság előtt válaszolnak rájuk”.