Újabb fordulat Alec Baldwin forgatási lövöldözésének ügyében

GettyImages-1778740478
2024.01.19. 21:18
Pénteken benyújtották a vádiratot az új-mexikói Santa Fében Halyna Hutchins operatőr halála miatt, akit Alec Baldwin amerikai színész lőtt le 2021-ben egy forgatás közben.

A vádiratra reagálva Alec Baldwin ügyvédei azt mondták, hogy „várják a tárgyalást” – írja a Sky News.

Az ügy előzményéül szolgáló eset a Rust című western forgatásán történt 2021 októberében, amikor az egyik főszerepet játszó Alec Baldwin elsütött egy kellékpisztolyt, ami – mint kiderült – éles lőszerrel volt megtöltve.

A lövés a 42 éves Halyna Hutchins operatőrt halálosan megsebesítette. Alec Baldwin ellen gondatlanságból elkövetett emberölés miatt emeltek vádat.

A bíróság 2023 tavaszán ejtette a büntetőjogi vádakat a színész ellen, nem sokkal később pedig a filmforgatás is véget ért. Kari Morrissey és Jason Lewis új-mexikói különleges ügyészek októberben közölték, hogy újabb, Alec Baldwin bűnösségére utaló bizonyítékokat találtak, így tudni lehetett, az ügy tárgyalása folytatódni fog.

2023 novemberében az NBC News megszerezte és közzétette azokat a korábban soha nem látott felvételeket , amelyeken a színész fegyverrel lövöldöz, miközben a szerepben lévő jelenetekre készül.

(Borítókép: Alec Baldwin. Fotó: Will Heath / NBC / Getty Images)