A gyerek helyett a háziállatok lettek milliomosok

2024.02.01. 15:52
Önző utódai helyett kutyáira és macskáira hagyja vagyonát egy kínai nő. A hír nagy felzúdulást váltott ki Kínában, ugyanis sokan helyeslik a racionális döntést.

Egy Sanghajban élő nő bejelentette, hogy 20 millió jüanra (körülbelül 2,5 millió euróra) becsült vagyonát házi kedvenceire kívánja hagyni. Talán nincs gyereke? De van, három is, csak szerinte azok a pernahajder kölykök nem érdemelnek semmit, egy jüant sem!

Liu asszony azt mondta, gyerekei évek óta hanyagolják őt, alig látogatják, alig hívják fel telefonon, ha beteg, akkor sem. Ezzel szemben házi kedvencei a nehéz időkben is mellette álltak/feküdtek és ez a szoros kapcsolat indokolja, hogy pénzét kutyáira és macskáira hagyja inkább – írja a Business Insider.

De Kínában a legtöbb országhoz hasonlóan nem lehet közvetlenül az állatokra hagyni az örökséget, ezért a helyi állatorvosi klinikára száll az összeg, és az ott dolgozók lesznek felelősek azért, hogy a jogos örökösök részesüljenek a pénz előnyeiből.

Kínában nagy visszhangot kapott a történet és nem azért, mert a gyerekek mellett állnak ki az emberek, hanem mert sokan gondolják azt, hogy Liu asszonynak igaza van. Úgy tűnik precedenst is teremthet, többen úgy kommentálták a történetet, hogy ez jó móka, ezentúl ha a gyerekük csúnyán bánik velük, akkor a házukat másra hagyják.

Kínában egyébként mindig alapelv volt, hogy a gyerek jól bánik a szülővel és gondoskodik róla, és áldozatokat hoz érte. De a kínai értékek is változóban vannak és a fiatalok már nem feltétlenül követik a konfucianizmus tanításait, ezért is fordulhatott elő tavaly, hogy egy férfi a végrendeletében a teljes vagyonát (3,3 millió jüant) egy barátságos gyümölcsárusra hagyta, nem pedig gyerekeire.