Kiemelt szerepe volt a Grammy-gálán a súlyos beteg Celine Dionnak

2024.02.05. 07:27
Kitörő örömmel és tapssal fogadták az 55 éves Celine Diont az idei Grammy-gálán. Az énekesnő két éve jelentette be, hogy SPS szindrómával küzd, ami miatt feltehetően soha többé nem koncertezhet. A többszörös Grammy-díjas énekesnő adta át az év albumáért járó díjat, amit Taylor Swift nyert el.

Hatalmas tapsviharral fogadták a zenész-legenda Celine Diont, aki SPS betegsége miatt kísérővel érkezett a színpadra.

Nagyon köszönöm! Boldog vagyok, hogy itt lehetek, és ezt teljes szívvel mondom

– fogalmazott Dion.

Kiemelte, „sohasem szabad természetesnek venni azt az áldást, hogy egy zenész egyáltalán meghívást kap a Grammy-gálára, hát ha még díjat is nyer”. Dion pályafutása alatt 5 Grammy-díjat nyert, illetve 250 millió albumot adott el – írja a UK.news.

SPS betegségéről 2022 decemberében vallott először hivatalosan, amikor is lemondta turnéját. Elmondta, az SPS szindróma izomgörcsökkel jár, ami főként a gerinc menti izmokat támadja, így amellett, hogy roppant fájdalmas, még a mozgásban is korlátozza az embert. Eddig még nincs ismert gyógymód a betegségre, csupán szinten tartani tudják az orvosok a betegek állapotát.

Taylor Swift rá sem nézett Celine Dionra

Az év albuma díjat Taylor Swift vehette át Celine Diontól, amiről azt feltételeznénk, hogy óriási megtiszteltetés még a legnagyobb zenészek számára is. Swift azonban ügyet sem vetett a legendára, és még csak rá sem nézett, amikor átvette tőle az elismerést.