Taylor Swift átrepüli a világot, közben ügyvédei egy egyetemistát fenyegetnek

2024.02.07. 15:00
Jack Sweeney, egy floridai egyetemista olyan közösségimédia-fiókot hozott létre, amelyen milliárdosok, politikusok és egyéb közszereplők magánrepülőinek fel- és leszállását naplózza. Köztük szerepel Taylor Swift magángépe is, ezért az énekesnő jogi csapata kedden felkereste a fiatal férfit.

Jack Sweeney 2022 óta vezeti a befolyásos személyek magánképeit lekövető Instagram-oldalt, amely miatt még Elon Muskkal is összetűzésbe került két éve, novemberben. Most újabb konfliktusba keveredett, ugyanis kedden Taylor Swift jogi csapata kereste fel, és fenyegette meg – írja a Sky News.

A floridai egyetem hallgatójának tettét „meggondolatlannak” nevezték az ügyvédek, és úgy fogalmaztak,

bár lehet, hogy ez játék önnek, vagy egy út, amelytől gazdagságot vagy hírnevet remél, azonban ez élet-halál kérdés.

A jogi csapat zaklatással vádolta meg Sweeney-t, amit a hallgató ügyvédje határozottan visszautasított.

Fontosnak tartom leszögezni, hogy senkit nem akartam bántani, csupán átláthatóságot kívánok biztosítani a posztjaimmal. Csupán tényeket közlök. És hozzátenném, szeretem Swift zenéjét, kifejezetten jó dalai vannak

– mondta Sweeney.

Az évszázad repülésére készül Taylor Swift

Érdekes egybeesés, hogy éppen akkor kerül elő egy ilyen ügy, amikor Taylor Swift ismét történelmet írhat, de most nem a zenéjével, hanem magánrepülőgép-utazásával.

Mindenki árgus szemekkel figyeli majd az énekesnőt néhány nap múlva, ugyanis négynapos tokiói koncertsorozata után felszáll, hogy időben visszaérkezhessen a szombat esti Super Bowlra, ahol kedvese, Travis Kelce is pályára lép. 

A szakértők szerint időben megérkezhet a mérkőzésre, de csak abban az esetben, ha magángéppel teszi meg a Tokió–Las Vegas távolságot.

Taylor Swiftet sok kritika érte már a nagy mennyiségű szén-dioxid-kibocsátás miatt, amelyet leginkább magánrepülőjével okoz, de képviselői azt állították, ezt szén-dioxid-kibocsátási egységek megvásárlásának kifizetésével kompenzálja.