A Carson Coma és a Wellhello koncertje között Azahriah énekel majd Sopronban

2024.02.12. 15:57
A Carson Coma és a Wellhello is a SopronFesten ünnepli a születésnapját. A program már majdnem kész, a titkos headliner azonban még izgathatja a fantáziánkat.

A pünkösdi hétvégén, 2024 május 17–19-én zajlanak a SopronFest kiemelt koncertjei. Az eddig már meghirdetett illusztris nevek mellé érkezik még az ötéves Carson Coma és a tízéves Wellhello is. Egy „titkos headliner” pozíció pedig még mindig bejelentésre vár.

Idén ünnepli 5. születésnapját a Carson Coma, az ország egyik legfelkapottabb koncertzenekara, amely alig pár év alatt újraélesztette az itthoni rockzenét, minden magyar fesztivál ünnepelt szereplője. Fekete Giorgio és bandája május 17-én Sopronban ünnepli meg az ötéves fennállást, de nem csak nekik van okuk az ünneplésre.

A Wellhello tízéves lett idén, és ezt méltó módon ők is Sopronban ünneplik meg, hiszen „emlékszem Sopronban…”. A zenekar Halott Pénzzel közös slágere szinte már a város himnusza, nagy ovációra számíthatnak a május 19-i, zárónapi fellépésen.

Akik még biztosan ott lesznek a soproni fesztiválon: Kispál és a Borz, Tankcsapda, Analog Balaton, Dzsúdló, Majka, Demjén Ferenc, sőt Azahriah egyetlen koncertjét is ott adja a Puskás Aréna előtt.

De az itthoni nagyágyúkon kívül külföldi fellépők is színesítik a műsort, Alle Farben, a Kraak & Smaak, a Kruder & Dorfmeister és a Sigma is ott lesz a rendezvényen, de a névsor folyamatosan bővül.

A SopronFest azonban sokkal több, mint egy átlagos zenei fesztivál, hiszen különleges filmvetítések, kiállítások, irodalmi és gyerekműsorok, gasztronómiai programok és népszerű podcasterek is feldobják a május 12. és 19. közötti programsorozatot. A teljes programot itt lehet megnézni.