Elzavarták a hajléktalanokat, hogy helyet csináljanak DiCaprio új filmjének

2024.02.15. 19:16
Az Oscar-díjas színész épp új alkotáson dolgozik Paul Thomas Andersonnal, amely forgatásához el kellett küldjék a hajléktalanokat Sacramento egyik területéről. A helyiek egy részét felháborította a helyzet, sokan pedig képmutatásnak tartják emiatt DiCaprio egyenlőséget hirdető megnyilvánulásait.

A klímaaktivista, egyenlőséget és szólásszabadságot támogató Leonardo DiCapriót sokan támadják az online térben legújabb filmje miatt. Paul Thomas Andersonnal készülő közös alkotásuk forgatásai miatt számos sacramentói hajléktalant kellett kitelepíteni, amiért többen azt mondják a színészről, hogy médiamegjelenéseiben képmutató, miközben nevéhez ehhez hasonló esetek köthetőek – arról nincs információ, hogy a színész mennyiben volt tisztában a kitelepítéssel.

Az új alkotás, amelynek még nem jelentették be a hivatalos címét, egyelőre BC Project néven fut. A film a Warner Borthers égisze alatt készül olyan színészekkel, mint DiCaprio, Sean Penn, Regina Hall vagy Teyana Taylor.

Megosztó döntés

A Dexerto cikke szerint 2024. február 10-én, 12-én és 13-án forgatott a stáb Sacramentóban a Cesar Chavez Plazánál. Az ottani hajléktalan közösség informálására olyan papírokat ragasztottak ki, amelyeken az állt, hogy adott területen filmet fognak készíteni, ezért el kell menniük. A Fox40 szerint néhány ott élő sátrára cetliket is ragasztottak, amikkel arról értesítették őket, hogy 24 órájuk van elhagyni a helyet.

Egy ott élő hajléktalan arról beszélt a hírportálnak, hogy a sátrára ragasztott cetlin túl reggel személyesen is odajöttek hozzá, hogy biztosra menjenek, időben felkel és elhagyja a helyszínt. A városi szóvivő, Tim Swanson azt mondta, hogy hajléktalanszállón próbálnak helyet biztosítani a kitelepítetteknek – eddig kettő olyan személyről tudni, akik elfogadták az ajánlatot.

A mostani eseményeket többen a kínai elnök, Hszi Csin-ping látogatásához hasonlították.

Amikor a politikai vezető Kaliforniába utazott, a helyi vezetés elviekben kiemelten foglalkozott a hajléktalanhelyzettel. Több kommentelő azt sérelmezi, hogy a hajléktalanok kérdése leginkább akkor kerül elő, amikor hollywoodi szuperprodukcióknak kell helyet teremteni, vagy fontos emberek érkeznek külföldről, holott a helyzetre aktívan kéne megoldást keresni.