Szabó Zsófi örül, hogy a Mokkában közéleti témákkal is foglalkozhat

PAP 5306
2024.02.19. 16:38
Már hosszabb ideje tervezte, hogy visszatér a TV2 Csoport kötelékébe a tíz éven át a rivális RTL-nél dolgozó Szabó Zsófi. A TV2 Klub nagykövete, és a Mokka új műsorvezetője lapunknak elmondta, olyan ez, mintha újra hazatalált volna, de arról is mesélt, mi lesz számára a legnagyobb kihívás, és szerinte mi a különbség a Reggeli és a Mokka között.

Ahogy arról az Index is beszámolt, 2023 decemberében, 5 év műsorvezetés után búcsút intett a Reggelinek , majd az RTL-nek is Szabó Zsófi, aki a döntését akkor azzal magyarázta, hogy új kihívásokat szeretne a karrierjében. Ekkor még sokan azt rebesgették, hogy édesanyai feladatai és vállalkozásai miatt fordít hátat egy időre a televíziózásnak, a pletykák azonban hamisnak bizonyultak.

Nem hirtelen döntés született

A sorozatszínészként ismertté vált műsorvezető 10 év után tért vissza korábbi munkaadójához, a TV2 Csoport kötelékébe, ahol amellett, hogy újra egy reggeli műsorban, a Mokkában láthatják majd a nézők, kiemelt feladatot is kapott:

ő lett a március 8-án startoló új csatorna, a TV2 Klub nagykövete.

Szabó Zsófi a Házasság első látásra című műsor február 19-i sajtóeseményén mesélt az Indexnek a csatornaváltásról, az új feladatokról, a Mokkáról, és az előtte álló évről is. A műsorvezető elmondta: úgy érzi, újra hazatalált, hiszen dolgozzon vagy legyen bárhol is az ember, mindig ott lesz neki a legjobb, ahonnan minden elindult. 

„A TV2 az anyacsatornám, az otthonom. Itt váltam ismertté, itt nőttem fel, itt szereztem az első kollégáimat, itt voltam először munkavállaló, és itt küzdöttem meg a nehézségekkel is, fiatal nőként, fiatal felnőttként. Az, hogy a TV2 Klub nagykövete lehetek, keretezi ezt az elmúlt 15 évet, mindazt, amit elértem, és amin keresztülmentem” – magyarázta lapunknak Szabó Zsófi, hozzátéve:

Az, hogy most egyedülálló édesanyaként hogyan tudok a munkám mellett egy támogató légkört otthon megteremteni, nagyon fontos, a TV2 viszont azt képviseli, amit én is szeretnék, mindenben támogatnak. Nagyon nehéz nőnek lenni, nagyon nehéz megtartani a harmóniát, hogy teljes értékű anyuka, feleség lehessen az ember, a munkában pedig ne érzékeltessék veled azt, hogy te egy nő vagy. Tényleg nehéz, de nem lehetetlen.

A legtöbb embernek általában komoly fejtörést okoz, amikor egy esetleges munkahelyváltás lehetősége felmerül, a műsorvezető azonban úgy gondolja, annak ellenére, hogy az elmúlt 10 év sokat hozzátett a szakmai fejlődéséhez, mégis a TV2 az igazi otthona, így már hosszabb ideje tervben is volt, hogy visszatér a csatornához.

Úgy tudnám ezt érzésekben átadni, hogy amikor felnövünk egy családi kötelékben, akkor kapunk egy nevelést, egy értékrendet, amivel elindulunk az úton. Aztán fiatal felnőttként előjön az emberből a vágy, hogy megismerje a világot, és megtapasztaljuk azt, mi van a családon kívül. Így tudnám jellemezni az elmúlt tíz évemet is az RTL-nél. Ez persze nem jelenti azt, hogy ezek rossz évek voltak, viszont tudjuk, hogy mindenhol jó, mégis a legjobb otthon

– emelte ki. 

A közéleti témák jelentik a különbséget

A nagykövetség mellett a TV2-nél Szabó Zsófi egy számára már ismerős feladatot is kapott, a Reggeliben eltöltött 5 év után hamarosan újra egy napindító műsorban, a Mokkában láthatják majd a tévénézők. Hiába hasonló azonban a munka, a műsorvezető szerint azért akad különbség a két műsor között.

Rutinos korán kelő vagyok, az itt sem okoz majd nehézséget. Én nagyon szerettem a közéleti témákat, ami a Mokkánál hangsúlyosabb, így boldogan csatlakozom a Mokka csapatához

– mondta Szabó Zsófi az Indexnek.

És hogy mi lesz az eddigi együttműködéseivel a tévés munkák és a gyereknevelés mellett?

„Nyilván az a lépés, hogy visszatértem a TV2-höz, azt jelenti, hogy bőven lesznek feladataim. Szerencsére egy nagyon-nagyon profi csapat vesz körül a tévén kívül is, akikkel a különböző nagykövetségeimet és együttműködéseimet intézzük, így sem a külföldi utak, sem a socialmédia-jelenlétem nem fognak csökkeni az új kihívások miatt. Remélem, hogy most tényleg úgy tudjuk rendszerezni a feladataimat, hogy minden egybevágjon. Ez egy nagy változás lesz, márkáktól búcsúzom, újabb márkák jönnek, de a fókusz megmarad.

Bízom benne, hogy 2024 végre az én évem lesz 

– zárta a beszélgetést Szabó Zsófi. 

(Borítókép: Szabó Zsófi 2024. február 19-én. Fotó: Papajcsik Péter / Index)