A Megasztár két egykori ítésze elárulta, vállalnák-e újra a zsűrizést

BP-1968
2024.02.24. 07:02
A TV2 Csoport vezérigazgatója és Till Attila szerdán egy online videóban jelentette be, hogy több mint tíz év után visszatér a képernyőre a Megasztár. A tehetségkutató két egykori zsűritagja, Pély Barna és Novák Péter a napokban számolt be arról, hogy vállalnák-e újra a zsűrizést a műsorban.

Mint ahogy azt korábban megírtuk, visszatér a képernyőre az egyik legnépszerűbb énekes tehetségkutató, a Megasztár. Mindezt rendhagyó formában, egy online videóban jelentette be szerdán a TV2 Csoport vezérigazgatója, Pavel Stanchev és Till Attila. 

A győztesre a magyar tehetségkutatók legnagyobb pénznyereménye, 40 millió forint vár, továbbá egy Los Angeles-i dalfelvétel és egy videóklip. A megújuló műsorba már lehet jelentkezni.

Most a Story kérdezte meg a tehetségkutató egykori zsűritagjait, Novák Pétert és Pély Barnát, hogy zsűriznének-e újra a Megasztárban.

Pély Barna három évadon keresztül volt zsűritag a tehetségkutatóban.

A Megasztár húsz évvel ezelőtt egy olyan műsor volt, ami műfajában egyedülállóvá tette a magyar kereskedelmi televíziózás történetében. Együtt drukkoltak családok a kedvenc énekeseiknek, és hétről hétre összegyűltek emiatt a tévéképernyő előtt. (...) Most már kevésbé lennék egy-két versenyzővel kemény, és sokkal érthetőbben fogalmaznám meg a gondolataim, de ugyanaz lenne a lényege az üzenetemnek, mint akkoriban

– mesélte az énekes, aki hozzátette: nem sokat gondolkozna, ha újra felkérnék a zsűrizésre.

A Megasztár meghatározó része volt az életemnek, úgyhogy nagy valószínűséggel visszaülnék abba a székbe, ha felkérnének, és talán újra elhangozna a számból a mondat, hogy: Ez nem jött át

– mondta nevetve Pély Barna.

Novák Péter megjegyezte, hogy szerinte a Megasztár a legnagyobb hatású tehetségkutató Magyarországon, és a műsor egyedülállóan tudta formálni a közízlést.

„Nagyon büszke vagyok a versenyzőkre, és arra a színes zenei palettára, amit hétről hétre összeállítottunk. És arra, hogy ezt értékelték a nézők” – jegyezte meg az egykori ítész. Elmondta azt is, hogy kizártnak tartja, hogy idén felkérést kapjon a zsűrizésre, amit viszont egyáltalán nem bán.

Az elmúlt évtizedekben teljesen megváltozott a tehetségkutatók világa. Kevésbé a zene és az énekes, sokkal inkább a zsűri került a középpontba, ez pedig az én ízlésemmel nem igazán találkozik. (...) Én például nem vagyok jelen a közösségi médiában, ez már önmagában kizáró ok lenne

– mondta Novák Péter.

(Borítókép: Pély Barna 2022. május 30-án. Fotó: Bodnár Patrícia / Index)