Donald Trump megfenyegette Harry herceget

Untitled-1
2024.02.26. 06:48
A volt amerikai elnök, Donald Trump szombaton egy Maryland állambeli konzervatív konferencián úgy tűnik, megfenyegette Harry herceget.

„Nem védeném meg, elárulta a királynőt. Ez megbocsáthatatlan! Ha rajtam múlna, teljesen magára maradna” – mondta Donald Trump Harry hercegről. Korábban a volt amerikai elnök a Daily Expressnek adott interjújában azzal vádolta Joe Biden kormányát, hogy indokolatlan kiváltságokat biztosított a hercegnek, amikor az Egyesült Államokba emigrált.

Szerintem túl kegyesek voltak hozzá azok után, amit tett

– vélekedett Trump. Kijelentései hátterében a konzervatív Heritage Foundation agytröszt állításai húzódhatnak meg, mely szerint Harry herceg és Meghan Markle nem léphetett volna legálisan az Egyesült Államokba, amikor négy évvel ezelőtt Kaliforniába költöztek. Ennek oka, hogy a herceg Spare című életrajzában beismerte, hogy illegális drogokat fogyasztott. A könyvben Harry nyíltan írt arról, hogy többször is fogyasztott marihuánát, kokaint és gombát.

Az agytröszt szerint emiatt meg kellett volna tiltani Harry herceg belépését, ugyanis a vízumkérelmi űrlapon szerepel egy olyan kérdés, amely arra vonatkozik, drogfüggő-e az illető, valamint hogy megszegte-e valaha az illegális kábítószerek birtoklására, használatára vagy terjesztésére vonatkozó törvényt. Ha erre igennel válaszol, elutasítják kérelmét. Mivel továbbra sem világos, hogy a herceg hogyan válaszolt ezekre a kérdésekre, a Heritage Foundation pert indított.

Harry herceg azonban nemrég azt nyilatkozta, hogy még az amerikai állampolgárság felvételét is fontolgatta. Ehhez azonban valószínűleg le kellene mondania királyi címeiről.

(Borítókép: Donald Trump és Harry herceg. Fotó: David Hume Kennerly, Dean Mouhtaropoulos / Getty Images)