Csak a repülőn bukott le az ismert zenész, ilyet még a légiutas-kísérők sem láttak

GettyImages-1587269043
2024.03.05. 13:37
A biztonsági ellenőrzésen simán átslisszolt vele, a repülőn viszont még a legtapasztaltabb légiutas-kísérők álla is leesett attól, amit Calvin Harris a táskájában csempészett fel nemrég egy British Airways-gépre. A skót DJ ugyanis egy különleges módszert fejlesztett ki arra, hogyan küzdheti le a jetlaget, ehhez azonban egy olyan alapanyagra van szüksége, amit még ő maga sem ért, hogyan juttat át minden egyes alkalommal a biztonsági kapukon.

A repülés szinte évről évre még biztonságosabbá válik, a különböző, sokszor ugyan bosszantó, de rendkívül hasznos ellenőrzések során pedig tényleg szinte mindent kiszúrnak, aminek nincsen helye egy utasszállítón. 

Ennek ellenére biztosan akad némi rés a pajzson, legalábbis mindenki hallott már olyanról, aki egy üveg vízzel vagy a mindig becsipogó órájával átjutott a kapun minden probléma nélkül.

Persze a legtöbbször ennek ellenére van, ahol még a két csepp vizet tartalmazó üveg is a kukában landol a kapuknál, egy hosszabb út során azonban mégsem ez, hanem sokkal inkább az időeltolódás miatt kínzó jetlag érzése az, amivel a legtöbb embernek meg kell küzdenie a landolást követően. 

Ennek átvészelésére a legtöbbeknek már van egy bevált taktikája, azonban a 40 éves skót DJ, Calvin Harris módszere biztosan a legkülönlegesebbek között kapna helyet. 

A zenész ugyanis a BBC Radio 2 Zoe Ball Breakfast Show-jában egy vélhetően nem sokak által használt praktikáról rántotta le a leplet, sőt azt is elmesélte, mi volt az a különleges dolog, amivel átjutott a biztonsági kapun, és még a légiutas-kísérőknek is tátva maradt tőle a szája.

A British Airways egyik járatán utaztam pár hete, a légiutas-kísérő pedig teljesen megdöbbent, amikor meglátott. Azt mondta, hogy még soha nem látott senkit, aki feltört volna a repülőn egy nyers tojást, és a szájába öntötte volna

– magyarázta az előadó, aki szerint a nyers tojás fogyasztása a legjobb gyógyszer a jetlag leküzdésére.

De mégis hogyan lehet átcsempészni egy tojást a biztonsági ellenőrzésen? – merül fel jogosan a kérdés, ugyanis annak a belseje is folyadék

Én is mindig meglepődöm, amikor átjutok a biztonságiakon a nyers tojásokkal, mert számomra ez teljesen egyértelmű, hogy folyadéknak számít. Ennek ellenére még sosem szedtek ki a sorból miatta. Csak dugd be a táskádba, és sikerrel fogsz járni! Én általában csak a sárgáját iszom meg, de ez eddig mindig megmentett a jetlagtől

– idézi a DJ-t a People.

A tavaly előtti Sziget Fesztiválon is fellépő, a korábban Taylor Swifttel egy párt alkotó Harris kora ellenére már most kitűzte az időpontot, mikor vonul vissza a zeneipar hajtásától – elmondása szerint 50 éves kora után nem hajlandó többet a pult mögé állni. 

(Borítókép: Neil Mockford / Getty Images Hungary)