Meghan Markle: Harry nagyon gyakorlatias, támogató apa

2024.03.09. 11:09
A sussexi hercegné egészen elérzékenyülten beszélt arról, mekkora megkönnyebbülés számára, hogy Harry herceg pragmatikus, támogató apuka. Beszélt arról is, hogy a terhesség alatt és a szülés után rengeteg bántást kellett elszenvednie a közösségi médiában, illetve arról, hogy az interneten tökéletesnek mutatott anyaságmodell mennyire káros lehet az újdonsült anyák számára.

Pénteken a 42 éves sussexi hercegné megjelent az SXSW-konferencián, ahol csatlakozott a nemzetközi nőnapi panelbeszélgetéshez, melynek címe: A korlátok áttörése, a narratívák formálása: nők a képernyőn és azon kívül volt. 

A rendezvényen Katie Couric amerikai újságíró, Brooke Shields amerikai színésznő és Nancy Wang Yuen amerikai író-szociológus vett részt. Az SXSW nyitó panelét és a beszélgetést Errin Haines, a The Amendment podcast házigazdája és a The 19th főszerkesztője moderálta.

Meghan Markle az eseményen elmondta, hogyan érezte magát újdonsült anyaként, és milyen súlyos negatív hatással volt a mentális egészségére a közösségi médiában történő zaklatás.

A közösségi médiában és az interneten tapasztalt zaklatás és bántalmazás nagy részét akkor éltem át, amikor várandós voltam Archie-val és Lilivel, illetve amikor még újszülöttek voltak

– mondta Meghan Markle.

„Amikor újdonsült anyuka vagy, az egy nagyon sebezhető időszak” – magyarázta Markle.

„A közösségi média hatással lehet az új anyákra, az alváshiánnyal karöltve, mert rengeteg időt töltenek a hírfolyamok görgetésével. És az is nagyon »szédítő« lehet számukra, hogy látják az anyaság tökéletesnek tűnő ábrázolását, miközben mindannyian tudjuk, hogy egyáltalán nem az. Mindannyian tudjuk, hogy eléggé bajos a dolog” – idézte Harry herceg feleségének szavait a People magazin.

A 39 éves Harry herceg felé gesztikulálva – aki nézőként, az első sorból figyelte a beszélgetést – Meghan Markle megköszönte a szülői lét első időszakában nyújtott támogatását.

Szerencsés vagyok, hogy kiváltságos életemben van egy hihetetlen partnerem

– mondta Meghan Markle.

„A férjem rendkívül gyakorlatias apa, de ezt egyáltalán nem veszem természetesnek. Ez egy igazi áldás, de sok embernek nincs ilyen szintű támogatása. Úgyhogy azt hiszem, fontos feladatunk, hogy biztosítsuk, hogy mi, nők, és különösen anyák, ne érezhessük még sebezhetőbbnek magunkat, amikor internetes tartalmat fogyasztunk” – tette hozzá.

Sussex hercegnéje korábban már nyíltan beszélt arról, hogy Harry mennyire támogatta a családjukat a nehéz időkben. Februárban a herceg a Good Morning America című műsorban szerepelt, ahol apaként beszélt az életéről.

Nem mondhatok semmit. Ez titkos. Szigorúan titkos!

– viccelődött, amikor arról kérdezték, milyen apaként.

„A gyerekek remekül vannak – tette hozzá – úgy nőnek fel, mint minden gyerek: nagyon-nagyon gyorsan. Mindkettőjüknek hihetetlen humorérzéke van, minden egyes nap megnevettetnek, és a földön tartanak minket – szintén csakúgy, mint a legtöbb gyerek. Hálás vagyok, hogy apa lehetek.”