Bocsánatot kért Katalin hercegné a manipulált fotó miatt

2024.03.11. 14:04
Elnézést kért hétfőn délelőtt Katalin hercegné, miután manipulációra hivatkozva több nemzetközi fotóügynökség is visszavonta kínálatából a királyi család hivatalosan közzétett fotóját. Vilmos brit trónörökös felesége beismerte, hogy időnként kísérletezik a képszerkesztéssel.

Mint írtuk, manipuláció lehetőségére hivatkozva három globális hír- és fotóügynökség, az Associated Press (AP), a Reuters és az AFP egyaránt visszavonta kínálatából azt a hivatalos fotót, amely vasárnap jelent meg Katalin walesi hercegnőről, Vilmos brit trónörökös feleségéről.

Az AP nyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy a fénykép nem felel meg a cég fotónormáinak. Elsősorban Sarolta hercegnő bal kezének elhelyezkedését nevezték vitathatónak. 

A Kensington-palota hétfő hajnalig nem kommentálta az esetet, ám Katalin hercegné végül jobbnak látta, ha megszólal az ügyben, és vállalja a felelősséget.

Mint sok amatőr fotós, én is kísérletezem időnként a szerkesztéssel. Szeretnék elnézést kérni a tegnap megosztott családi fénykép által okozott zavarokért. Remélem, minden ünneplőnek nagyon boldog volt az anyák napja. Katalin

– posztolta az X-en Katalin hercegné.

Mint írtuk, ez volt az első fotó, amelyet a hercegnéről januári műtétje óta hivatalosan közzétettek. A Kensington-palota – Vilmos és Katalin londoni hivatala – által nyilvánosságra hozott fényképen a mosolygó hercegnő és három gyermeke, György és Lajos herceg, valamint Sarolta hercegnő látható. Katalin egy kerti székben foglal helyet, balján Sarolta a szék karfáján ül, mögötte György, jobbján Lajos áll.  A fotóról a palota korábban azt közölte, hogy Vilmos készítette a múlt héten.

A húsvét utáni időszakot is lábadozással töltheti Katalin hercegné 

Az udvar január 17-én jelentette be, hogy a 42 éves Katalin hercegnén tervezett és sikeres hasüregi műtétet hajtottak végre. Az akkori tájékoztatásban a palota nem tért ki a beavatkozás okára, de valószínűtlennek nevezte, hogy a walesi hercegné a húsvétot követő időszak előtt visszatérhet közéleti feladatainak ellátásához.

Katalin január 29-én távozott a London Clinic nevű magánkórházból, és jelenleg a család windsori rezidenciáján lábadozik. A Kensington-palota azóta sem közölt részleteket a műtét okáról, jóllehet azt hangsúlyozta, hogy nem daganatos megbetegedésről van szó, és a hercegné jól van.

KATALIN TAVALY DECEMBER ÓTA EGYETLEN HIVATALOS PROGRAMON SEM VETT RÉSZT.

Állapotáról a brit sajtóban és a közösségimédia-felületeken számtalan találgatás kering, de a palota ezek közül egyet sem erősített meg.

III. Károly királyt ugyancsak január óta daganatos megbetegedéssel kezelik, így  jelenleg ő sem vesz részt nyilvános programokon.