Megvan Daniel Craig utódja, ő lehet az új James Bond

GettyImages-2066785173
2024.03.19. 08:16
Három év telt el azóta, hogy a James Bond-franchise alkotói a másvilágra küldték a Daniel Craig által megszemélyesített 007-es ügynököt a Nincs idő meghalni című filmben. Mint kiderült, ez volt a brit színész hattyúdala a szerepben, és azóta tartott a casting, hogy ki örökölje meg a ma már 56 éves sztártól őfelsége leghíresebb kémjének figuráját. A The Sun híre szerint vége a várakozásnak, az új Bond, Aaron Taylor-Johnson a napokban írja alá a szerződését.

Ezentúl Aaron Taylor-Johnson kérheti a Martinit a pincértől felrázva, nem keverve, a The Sun információja szerint ugyanis hamarosan aláírja szerződését James Bond, a 007-es ügynök alakjának új megformálója. 

A bulvárlap a filmvilág bennfenteseire hivatkozva közli, hogy a 33 éves brit színész alakítja a sorozat következő részében az MI6 leghíresebb fedett ügynökét. Előzőleg tizenöt éven át honfitársáé, Daniel Craigé volt a szerep. Craiget  aki az utóbbi időben a Tőrbe ejtve és az Üveghagyma Benoit Blanc-jaként jeleskedett  a 2021-es Nincs idő meghalni című részben jobblétre szenderítették.

A The Sun szerint a következő James Bond-film forgatását még idén megkezdi az Eon Productions. A lapnak nyilatkozó forrás szerint a munka, vagyis

Bond szerepe Aaroné, már csak rajta múlik, hogy elfogadja-e. A hivatalos ajánlatot letették az asztalra, és most Aaron válaszára várnak. Ha ez megvan, napokon belül kiadják a hivatalos közleményt.

Az új Bond-film forgatása a hollywoodi forgatókönyvírók tavalyi sztrájkja miatt csúszott. A munkálatok helyszíne a buckinghamshire-i Pinewood Studios lesz. 

A 33 éves Aaron Taylor-Johnson riválisai a szerepért olyan világhírességek voltak, mint az Oscar-díjas Cillian Murphy, Idris Elba, Henry Cavill vagy James Norton. A Coral bukmékeriroda kedden új oddszokat adott ki, ezek szerint Taylor-Johnson sansza a szerepre 2/1, vagyis ő a toronymagas favorit. 

Az első James Bond 1962-ben Sean Connery volt a Dr. Nóban, később többek között Roger Moore, Pierce Brosnan és legutóbb Daniel Craig is felöltötte a 007-es ügynök legendás szmokingját. Amikor Taylor-Johnsont megkérdezték, mit szól a szerepajánlathoz, így felelt:

Elbűvölő és csodálatos, hogy az emberek engem látnak az új James Bondként. Mindezt hatalmas bóknak tekintem.

A The Sun volt az első, amely 2022-ben bedobta a köztudatba, hogy Taylor-Johnsont titokban tesztelte Barbara Broccoli producer a Pinewoos Studiosban.

A fiatal színész a Kick-Ass (Ha/Ver) és az Avengers (Bosszúállók) című filmekben szerzett nevet magának. A 2000-es években Richard Harris oldalán az Apokalipszis-filmekben tűnt fel, de az igazi berobbanása 2022-ben történt, amikor Brad Pitt partnere volt a Bullet Trainben (A gyilkos járat). A bennfentesek azonban azt állítják, hogy a 2016-os Éjszakai ragadozókban (Nocturnal Animals) nyújtott alakítása – amelyért megkapta a legjobb mellékszereplőnek járó Golden Globe-ot – nyitotta meg számára az utat James Bond szerepe felé.

Mindenki azt találgatja, hogyan és hová illesztik be az új Bond-filmet az alkotók a saga idővonalában, hiszen a legutóbbi részben a főhős halálát lelte. A Nincs idő meghalni egyébként 600 millió fontot hozott a konyhára a mozipénztáraknál. 

Craig a 2006-os Casino Royallal nyitott Bond szerepében, majd következett 2008-ban A kvantum csendje, 2012-ben a Skyfall, 2015-ben a Spectre, végül 2021-ben a Nincs idő meghalni, amely után a sztár kijelentette:

Inkább felvágom az ereimet, de nem vállalok el több Bond-filmet.

Taylor-Johnson a nála 24 évvel idősebb, 57 éves Sam Taylor-Wooddal él boldog házasságban, két közös gyerekük van, a 13 éves Wylda és a 11 éves Romy. Amikor randizni kezdtek, Taylor-Johnson 18 éves volt, Sam 42.

(Borítókép: Aaron Taylor-Johnson 2024. március 7-én. Fotó: Aldara Zarraoa / Getty Images)