25 millió forintos tartozással vádolják Péter Szabó Szilviát

2024.03.20. 10:41
Az énekesnő korábban éveken át dolgozott együtt Vona Károly fénytechnikussal, aki azt állítja, 25 millióval tartozik neki. Erről egyébként bírósági döntés is született, ám a férfi elmondása szerint nem történt előrelépés az ügyben.

Vona Károly fénytechnikus évtizedek óta tevékenykedik a zeneiparban, így sok énekessel, zenésszel volt már lehetősége együtt dolgozni. Közéjük tartozik a Nox énekesnője, Péter Szabó Szilvia is, akivel jogi úton hadban állnak egymással, mivel a férfi szerint az előadó nem fizette ki a munkáját. Bár ügyükben tavaly februárban úgy határozott a Fővárosi Ítélőtábla, hogy kötelezik az alperest, 15 napon belül fizessen meg a felperesnek 25 233 000 forintot, ez eddig nem történt meg. Ahogy a Blikk írja, a birtokukba jutott bírósági dokumentumban az áll, az ítélet ellen fellebbezésnek helye nincs. 

A jogi hercehurcával kapcsolatban Vona úgy nyilatkozott a lapnak, már több mint ötven éve tartozik a hazai zenésztársadalomhoz. Még 1969-ben csatlakozott a Gesarol együtteshez, és olykor balhékba keveredett, amelyek megedzették őt. Mint kifejtette, 1979-től kezdve viszont a Karthagóval dolgozhatott együtt, ahol kisegítő emberből lett fénytechnikus.

Olyan világsztárokkal dolgozhattam, mint Tina Turner, Rod Stewart, Santana, az Aerosmith. Barry White-tal két turnét nyomtam le. S persze itthon is melóztam, a legnagyobb bandákkal. Zámbó Jimmy a barátom volt, tíz évig csináltuk együtt a Dáridót. Lettem valaki a szakmában, s ez nem valamiféle önfényezés. Szerettek velem együtt dolgozni, Péter Szabó Szilvia is így lehetett ezzel. 2007-ben ismerkedtünk meg, és a következő évi turnéját már velem együtt csinálta. Minden jól ment, aztán mégsem fizették ki a munkámat

– mondta a lapnak.

Vona elmondása szerint pályafutása során próbált tisztességesen dolgozni, de sokan becsapták és kihasználták, így többen tartoznak neki – amiről papírja is van. Mint kiemelte: „Péter Szabó Szilviával volt egy szponzori elszámolási vitánk, amelybe aztán egy ingatlan-adásvétel is belekerült. Ami a lényeg: a bíróság másodfokon megítélte nekem a több mint 25 millió forintot. Egyébként az énekesnő az ítélethirdetésre sem jött el, és velem egyáltalán nem kommunikál. Hiába hívom, nem reagál. Nagyjából két éve beszéltünk, s ha azt gondolja, hogy feladtam, akkor téved.”

A férfi kijelentette, szerinte nem mutat jól a csillogó élet mellett egy súlyos tartozás, ahogy azt is különösnek véli, hogy hivatalosan semmilyen ingóság nincs az énekesnő nevén. Erre azt követően derült fény, hogy Vona végrehajtást kért az előadó ellen, amire idén februárban került sor, ám végül kiderült, hogy még az ingatlan sem az övé. Az ügy kapcsán a lap megkereste Péter Szabó Szilviát, aki így nyilatkozott:

Úgy gondolom, felnőtt férfiak nem így intézik a problémáikat, és végtelenül gyáva dolognak tartom. Ha igaza lenne, nem fordult volna a sajtóhoz, és nem gondolom, hogy bármi ilyen jellegű dolgot ez lenne a megfelelő platform tisztázni.

„A jogi eljárás a törvényes rend szerint folyamatban van, ezért erről többet nem szeretnék mondani!” – fogalmazott az énekesnő.