Merészet húzott a Disney, ilyen A kis hableány-sorozattal még nem találkozott

2024.03.29. 20:01
Újabb bőrt húztak le A kis hableányról, ezúttal a Disney Junioron lehet követni az óvodásoknak készült animációs sorozatot, amelynek egyik érdekessége, hogy minden szereplője fekete bőrű.

Bemutatta a Disney Junior A kis hableány című, óvodásoknak készülő animációs musicalsorozatát – írja a Deadline. A csatorna pénteken tette közzé a sorozathoz tartozó első előzetest, amelyet A kis hableány élő szereplős film ihletett.

A címszerepet Mykal-Michelle Harris „játssza”, Taye Diggs és Amber Riley pedig Triton király és Ursula szerepében „jelenik meg”. 

A fantasztikus, karibi ihletésű Atlantika víz alatti királyságában játszódó sorozat a fiatal Ariel kalandjait követi, és a rajongók által kedvelt karakterek, köztük Triton király, Ursula, Sebastian és Ficánka is megjelenik, valamint olyan izgalmas új szereplőkkel egészül ki, mint Ariel két legjobb barátja, a sellőgyerekek, Lucia és Fernie, valamint más imádnivaló tengeri lények.

Ami közös a szereplőkben az, hogy mindegyikük fekete bőrű. 

A Disney remake-lázban ég, a legnagyobb meseklasszikusaikat dolgozzák fel újra, élő szereplős változatban, így volt ez A kis hableánnyal is, amely amellett, hogy szörnyű kritikákat kapott, azzal is feltűnést keltett, hogy a főszereplő sellő eljátszására egy fekete bőrű popsztárt kértek fel, Halle Bailey-t.

A kis hableány-filmről az Index kritikáját itt olvashatja el.