Hetvenezer forint egy teadélután II. Erzsébet kedvenc kastélyában

2024.04.03. 18:54
A skót felföldön található királyi nyaralónak tartott balmorali kastély 1855-ös elkészülte óta először lesz megnyitva a látogatók előtt. Ráadásul nem csak Balmoral, de a Buckingham-palota keleti szárnya is várja a látogatókat nyár közepétől. A túrák ára igencsak borsos lesz, főleg, ha teázni is szeretnénk.

Új, privát túrák teszik lehetővé, hogy a fizető látogatók először tekinthessék meg a királyi család balmorali kastélyának egyes részeit. A vezetett túrák július 1-jétől augusztus 4-ig tartanak, mielőtt Károly király és Kamilla királyné megérkezik a nyári szünetre Aberdeenshire-be.

A jegy ára 100 font (45 700 forint), illetve 150 font (68 550 forint) a délutáni teával együtt.

A balmorali kastély honlapján az áll, hogy a belső terek privát tárlatvezetései az elsők azóta, hogy a kastély az 1850-es években elkészült. Minden előre lefoglalt túracsoport létszáma 10 főre korlátozódik. Balmoral kastélyában és a bálteremben tilos a fényképezés – írta meg a BBC.

Az új túrákat népszerűsítve a kastély honlapja a következőket írja: „A kastély 1855-ös elkészülte óta először kaptunk engedélyt arra, hogy tapasztalt idegenvezetőinkkel magánvezetést tartsunk. Egy történelmi utazásra viszik önöket a balmorali kastély számos gyönyörű szobáján keresztül.”

Sokat fognak megtudni a kastély eredetéről és arról, hogyan szerette a királyi család generációkon keresztül

– teszik hozzá.

„Utazzon az időben Balmoral Viktória királynő és Albert herceg általi megvásárlásától napjainkig, ahol láthatja, hogyan használja ma a kastélyban lévő szobákat őfelsége, a király és a királyné, valamint a királyi család más tagjai” – hangzik a marketingszöveg.

A kastély évtizedekig Erzsébet királynő szeretett skót nyaralóhelye volt. Az Egyesült Királyság leghosszabb ideig hivatalban lévő uralkodója 2022 szeptemberében, 96 éves korában halt meg Balmoralban, 70 évnyi uralkodás után.

Más kastély is várja a látogatókat

Közben a Buckingham-palota bejelentette, hogy idén nyáron először nyitja meg keleti szárnyát a nagyközönség előtt. A látogatókat végigvezetik a központi erkélyéről híres szárnyon, ahol a királyi család 1851 óta gyűlik össze nyilvános szereplések alkalmával. A túra a központi teremben ér véget, ami azt jelenti, hogy a látogatók nem léphetnek ki az erkélyre, hogy gyönyörködhessenek a The Mallra nyíló kilátásban.

Felnőtteknek 75 fontot (34 275 forint) kell fizetniük a kombinált jegyért, amely tartalmazza a belépést az állami szobákba és a keleti szárnyba.

A túrák július 15-től augusztus végéig próbaüzemben működnek.