Szívrohamot kapott Colt Ford countryénekes, kritikus állapotban van

GettyImages-1622069147 (1)
2024.04.06. 18:34
Csütörtöki koncertjét követően lett rosszul az 53 éves Colt Ford, aki szívrohamot kapott, így azonnal kórházba szállították, ahol azóta az intenzív osztályon kezelik.

Colt Ford countryénekes csütörtökön az Arizona állambeli Gilbertben lépett fel a Dierks Bentley’s Whiskey Row klubban, majd a hangszerek összepakolása közben kezdte el rosszul érezni magát. A zenész szívrohamot kapott, így mentőt hívtak hozzá, és kórházba szállították. Az eddigi információk szerint stabil, de kritikus állapotban van, így továbbra is az intenzív osztályon kezelik – írja a New York Post.

Mint ismert, a Jason Farris Brown néven született, 53 éves Colt Ford kiemelkedő teljesítményt vitt véghez a country-rap zenei színtéren, és olyan előadókkal működött már együtt, mint Jake Owen, Chase Rice, Walker Hayes, Toby Keith, Lady A és Willie Nelson. Brantley Gilberttel karöltve írták például a Dirt Road Anthem című dalt, amelyet a duó még az előtt rögzített, hogy Jason Aldean híressé tette volna azt a 2010-es My Kinda Party című albumán.

A zenésznek az utóbbi években meggyűlt a baja az egészségével, miután 2022-ben myasthenia gravist, egy krónikus neuromuszkuláris autoimmun betegséget diagnosztizáltak nála, amelynek következtében az izmok és az idegek közötti kommunikáció szenved zavart. Ford korábban arról számolt be, az ő esetében a betegség jobban érinti a szemét, mint a torkát vagy az arcát.

Nem igazán volt hatással a torkomra, de a szememre igen. Nem tudtam irányítani a jobb szememet. Valójában összezavarja a látást. Mindegyik szememmel tökéletesen látok, de van, amikor együtt használom őket, és akkor simán hármat látnék belőletek, úgy olvadnátok össze, mint egy lávalámpa

– mondta még tavaly.

Az autoimmun betegségen kívül 2021-ben szemrákot diagnosztizáltak nála, azonban megúszta a teljes kemoterápiát, mert korán észlelték. A diagnózist követően megműtötték, és napokkal később már visszatért a színpadra. 

(Borítókép: Getty Images)