Dwayne Johnson: Nem támogatom egyik pártot sem, sok mindent utálok a politikában

2024.04.06. 13:03
Dwayne „The Rock” Johnson 2020-ban még nyíltan támogatta Joe Bident az amerikai elnökválasztáson, mostanra viszont már nagyon zavarja az Egyesült Államok állapota, amiről most egy interjúban beszélt.

Dwayne Johnson idén nem támogat egyetlen elnökjelöltet sem az amerikai elnökválasztáson – erősítette meg a Fox Newsnak adott interjújában a színész. Ez változást jelent a híresség részéről, aki nyilvánosan támogatta Joe Biden elnökjelöltségét a 2020-as választásokon.

Az, amit évekkel ezelőtt Bidennel kapcsolatban tettem, olyan döntés volt, amelyről úgy gondoltam, hogy akkor a legjobb döntés számomra

– mondta Dwayne Johnson.

„Úgy gondoltam, hogy olyan helyzetben vagyok, ahol van némi befolyásom, és úgy éreztem, hogy akkor az a feladatom, hogy éljek a befolyásommal, és elmondjam, kit fogok támogatni” – tette hozzá. 

Akkoriban ő volt a legtöbbek által követett ember a világon – ami amúgy most is így van –, de ahogy fogalmaz, „ez olyasmit okozott, amitől kifordul a belem, ez pedig a megosztottság”. Szerinte a tanulság ebből az volt, hogy már tudja, hogy a választások előtt nem fog ilyesmit csinálni, és a politikai véleményét megtartja magának.

„Ez csak rám és a szavazóurnára tartozik” – mondta. Azt viszont még hozzátette, hogy bízik az amerikai népben, és bárkire is szavazzanak, „az lesz az elnököm, akit százszázalékosan támogatni fogok”.

Will Cain, a Fox News műsorvezetője megkérdezte Johnsont, hogy elégedett-e az Egyesült Államok állapotával, amire Dwayne Johnson nemes egyszerűséggel így válaszolt: „Nem”.

A mai cancel culture és woke-kultúra, a megosztottság, ezek nagyon zavarnak

– mondta Dwayne Johnson. „Ennek szellemében vagy behódolsz, és olyan leszel, amilyennek mások akarnak látni, vagy önmagad vagy, és valódi vagy… és ez lehet, hogy felbosszantja az embereket, de ez teljesen rendben van” – véli a színész.

Már nincsenek politikai ambíciói

Dwayne Johnson azt is elmondta, mi a helyzet az ő esetleges elnökjelöltségével. Amikor arról kérdezék, tervezi-e, hogy valaha elinduljon a választáson, azt mondta:

Nem, ez nem áll szándékomban. Nem vagyok politikus.

Dwayne Johnson először 2017-ben vetette fel az elnökjelöltség gondolatát, amikor exkluzívan a Varietynek azt mondta, hogy ez egy „reális megfontolás” lehet 2024-re.

Egy 2022-es interjúban a CBS Mornings című műsorában viszont már azt mondta, hogy az elnökjelöltség „szóba sem jöhet”, mert „szeretek apa lenni, és ez a legfontosabb dolog számomra, hogy apa legyek. Különösen ebben az időszakban, a lányaim életének ebben a kritikus időszakában”.

A 22 éves lányommal, Simone-nal szeretjük azt mondani, hogy együtt nőttünk fel

– nyilatkozta Dwayne Johnson tavaly Trevor Noah What Now? című podcastjában.

„Tudom, milyen érzés egy olyan szakmában lenni, ami távol tart tőlük. Profi pankrátorként teljes munkaidőben birkóztam évi 230 alkalommal, évekig. Szóval tudom, milyen érzés, amikor el kell szakadnod, és nem lehetsz ott a születésnapokon, nem te viszed suliba, nem te mész el érte… És ezt most nem akarom a kicsikéimnek” – hangsúlyozta akkor a volt sportoló.

Ugyanebben a podcastban Johnson elárulta, hogy 2022-ben több politikai párt is megkereste őt, hogy megkérdezze, indulna-e az elnökválasztáson, miután Noah megemlítette, hogy egy 2021-es politikai felmérés szerint az amerikai felnőttek 46 százaléka támogatná Johnson elnöki kampányát.

Ez egy érdekes szavazás volt, és ez nagyon meghatott

– kezdte Dwayne Johnson.

„Teljesen le voltam nyűgözve, és nagyon megtisztelve éreztem magam. Nagy dolog volt, és a semmiből jött” – folytatta Johnson. „Egymás után jöttek, és felhozták azt a közvélemény-kutatást, és felhozták a saját mélyreható kutatásukat is, amely bizonyítja, hogy ha valaha is elindulnék ezen az úton, valódi esélyes lennék. Az egész nagyon szürreális volt, mert ez soha nem volt célom. Soha nem volt célom a politika. Ami azt illeti, sok mindent utálok a politikában” – zárta gondolatait a színész.

A teljes interjú itt tekinthető meg: