Kajdi Csaba: Magyarországon nemcsak a gazdasági, hanem a szellemi és erkölcsi kár is óriási

2024.04.14. 19:01
Kajdi Csaba, azaz Cyla az Euronewsnak adott interjút. A modellügynökség-vezető többek között az Európai Parlamentben tett látogatásáról, az ellenzékről és Magyar Péterről, a Talpra Magyarok! mozgalom alapítójáról is beszélt.

„Nagy kérdés, hogy a 2010-es választási törvény alapján még mindig lenne-e ez a kormányunk, vagy sem. Tény, hogy a társadalmunk megosztott. Figyelj, én nem haragszom sem a kormányra, sem Fideszre, sem arra, aki ebben hisz, de azt gondolom, hogy ez egy rossz irány. Rossz iránynak tartom, hogy az ellenzéki politikus ne beszéljen a fideszessel, hogy ennyire megosszák a társadalmat. Rossz iránynak tartom ezt az arrogáns, lekezelő kommunikációs stílust – mondta Kajdi Csaba modellügynökség-vezető influenszer az Euronewsnak adott interjújában.

Kajdi Csaba többek között arról is beszélt, hogy:

  • Korábban Strasbourgba és Brüsszelbe is Donáth Anna, a Momentum elnöke hívta el. Fontosnak tartja, hogy az emberek megismerjék az uniós intézményeket, mivel szerinte Magyarországon leginkább egy Európa-ellenes politika folyik.
  • Úgy véli, hogy a magyar kormány mindennel szembemegy – migráció kérdése, vallási, faji, szexuális hovatartozás szerinti megkülönböztetés –, ami európai érték.
  • Magyar Péter megmutatta neki, hogy a magyar társadalom nincs apátiában, csak kilátástalanságban. Ha látja, hogy van egy erő, ami, aki mögé be lehet állni, akkor beáll mögé, egy erő mögé, ami független a teljesen tönkretett és tudatosan lejáratott ellenzékkel szemben.
  • Szerinte Magyar Péter ugyanazt mondja, mint az ellenzék, leszámítva, hogy olyan közegből jön, amit ő pontosan ismer, az ellenzék meg nem. 
  • Számára az ellenzék nem hiteltelen, csak hangtalan. Végtelenül szomorúnak tartja, amikor egy ellenzéki politikusnak 3 ezer követője van a Facebookon.
  • Véleménye szerint Magyarországon nincs sajtószabadság.
  • Sok időt tölt Franciaországban, így azt is el tudja képzeli, hogy egyszer végleg kiköltözzön. Úgy látja, hogy Magyarországon nemcsak a gazdasági kár óriási, hanem a szellemi és erkölcsi kár is. Példaként említette, hogy a fiatalok abban szocializálódnak, hogy b*zizni, cigányozni természetes, miközben a nyugati demokráciában még arabozni sem lehet.

A napokban nem csak Kajdi Csaba volt az Európai Parlamentben a magyar hírességek közül, hiszen Gáspár Győző showman is bejelentkezett a közösségi oldalán Brüsszelből.