18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Ő volt az ország legismertebb szakácsa, mielőtt feldarabolta volna a barátnőjét

2024.05.12. 15:12
Rántotthús-király, újságíró, üzletember, fasiszta aktivista, majd baloldali ügynök és végül gyilkos – ez volt mind César Román az elmúlt harminc évben, már amiről nem hazudott. A Netflix ismét egy hátborzongató bűncselekményt készül pénteken bemutatni, ezúttal a főszerepben egy olyan férfival, aki saját maga vall a történtekről.

A cachopo igazi asztúriai ínyencség, amit forrón szeretnek enni a spanyolok, némi hasábburgonya kíséretében. A főétek önmagában nem túl bonyolult, vékonyra klopfolt borjúhús közé egy kis sajtot és sonkát tesznek a szakácsok, mielőtt kirántanák azt. Ennek az egyszerű ételnek a mesterévé avatták César Románt a spanyol fővárosban, Madridban, majd gyorsan megtörtént a trónfosztás, amikor kiderült, hogy nemcsak a húst, de a barátnőjét is feldarabolta.

Román története a 90-es években kezdődött, amikor az akkor csupán huszonéves fiatal férfi belépett a spanyol falangisták közé, egy szélsőséges fasiszta elveket követő párthoz. Mivel a párton belül ki kellett tűnnie, kettős ügynökként kezdett el dolgozni egy baloldali szakszervezetben, ahová azért csatlakozott, hogy bizalmas információkhoz jusson. Később a Plataforma por Cataluña szélsőjobboldali párthoz tartozott, amely Barcelona tartományban erősödött meg. Césarnak sikerült a madridi párt elnöki tisztségét is betöltenie.

A politikai karrierje derékba tört, így Madridból Málagába utazott, bárokat üzemeltetett, és még egy újságot is alapított Ahora Málaga néven. Emellett a környékbeli kereskedők szövetségének elnöke lett, és mintegy tíz hasonló szervezetet fogott össze egy tanácsadó cégben. Az idilli élet itt is hamar véget ért, amikor kiderült, hogy csőd fenyegeti a céget, és az általa kiállított csekkeknek nem volt fedezete, de még az újságja is becsapta a hirdetőket.

A menekülés a pénzüket kereső dühös spanyolok elől nem volt egyszerű Román számára, többször is nevet és külsőt kellett változtatnia. A számításait végül ismét a spanyol fővárosban találta meg, amikor cachopofranchise-tulajdonos lett. A több millió forintos üzletei egyikében találkozott későbbi barátnőjével, a hondurasi Heidi Pazzal. A lánnyal hamar egymásra találtak, ám még 2018 nyarán, alig pár hónap után a fiatal nő úgy döntött, hogy elhagyja az üzletembert. A rántotthús-király a döntésről egy cetlin hagyott üzenetből értesült. A szakítást nem fogadta el, ezért a vád szerint úgy határozott, hogy megöli a fiatalt. 

Hogy elkerülje Heidi holttestének felfedezését és azonosítását, a vádlott leválasztotta a fejét és a végtagjait, „és megsemmisítette azokat, az ártalmatlanítás módját nem állapította meg”. A lány törzsével együtt, „miután egy fekete műanyag zacskóba tette, egy bőröndbe helyezte”, 16 óra 21 perc körül taxit hívott, amellyel az áldozat holttestét a házból egy ipari épületbe vitte Madrid Usera-negyedében – állítja az ügyészség.

A következő napokban a gyilkos szódabikarbónát fújt a testére, „majd egy késsel levágta a szilikonimplantátumokkal ellátott melleit, és egy medállal és más személyes tárgyakkal együtt 2018. augusztus 13-án megpróbálta elégetni azokat, tüzet gyújtva a hajó targoncáján”.

Bocsánatot kér 

A tettéért a bíróság tizenöt év börtönbüntetésre ítélte, eközben Román állítja, hogy találkozott Jézus Krisztussal, aki megbocsátott neki.

Mindenekelőtt szeretnék alázatosan bocsánatot kérni Heidi családjától, valamint mindazoktól, akiket sajnálatos cselekedetem miatt sérelem ért. Mély és bensőséges elmélkedés után arra jutottam, hogy elismerjem a bűncselekményt, amelyet elkövettem, és amelyért elítéltek, és szeretném világossá tenni, hogy teljes és őszinte megbánást tanúsítok érte

– írta a lány családjának szóló levelében. 

A szövegben César Román kész hivatalos nyilatkozatot tenni, hogy megmagyarázza a történteket: „Kész vagyok, ha Heidi családja úgy véli, hogy ez helyénvaló, nyilatkozatot tenni a bírónak és a hozzátartozóknak, hogy végre megnyugodhassanak, és mindent megtudjanak, ami történt”. Hozzáteszi: „Szeretném jelezni, hogy le kívánom zárni az eljárást, és nem fellebbezek a kiszabott ítélet ellen a nemzetközi igazságszolgáltatási szervek előtt, mivel véget szeretnék vetni annak a szenvedésnek, amelyet a tetteim okoztak”.

Kérdés azonban, hogy a netflixes produkcióban tett nyilatkozataiból valóban kiderül-e, hogy miért ölte meg a párját.