2024. június 17. 15:00
Románia
Ukrajna
Fussballaréna München I. forduló
2024. június 17. 18:00
Belgium
Szlovákia
Frankfurt Arena I. forduló
2024. június 17. 21:00
Ausztria
Franciaország

Megvalósul Tóth Gabiék álma, gyerekek érkeznek hozzájuk

PAP 9598
2024.05.25. 07:23
Megismerkedésük óta van egy közös álma Tóth Gabinak és Papp Máté Bencének, mégpedig hogy létrehozzanak egy nyári tábort gyerekeknek, ahol átadhatják nekik a népzene, a néptánc és a hagyományok iránti szeretetüket. Idén megvalósítják Pomáz környékén a tábort, úgy számolnak, hogy akár száz fő is jelentkezhet a programra.

Tóth Gabi és párja, Papp Máté Bence egy közös álmukat készülnek megvalósítani, a pár gyerekeknek szervez nyári tábort, ahol a természet, a tánc és a zene szeretetét szeretnék megismertetni a fiatalokkal – derül ki a Tények műsorából. 

A pár szentendrei otthonában beszélt a nyári terveiről, azt mondták, hogy modern köntösbe bújtatva adnák át a néptánc és a népzene szeretetét a gyerekeknek. Az ötlet Papp Máté Bence fejéből pattant ki. Elsősorban olyanokat akarnak megcélozni, akiknek egyáltalán nincs semmilyen kötődésük ehhez a műfajhoz. Őket ritmusos játékokon keresztül „csalogatnák be” a folk világába. 

Gabi éneket tanít majd, Bence pedig bemelegítő ritmusérzék-fejlesztést, ami után belevágnak majd a mezőségi és szatmári néptáncokba. A tervek szerint a gyerekek az utolsó napon bemutatót tartanak majd a szülőknek a tanultakból. Továbbá egy Tóth Gabi–Fricska táncegyüttes-produkcióval zárják majd a tábort. 

Közös értékrend tartja őket össze

A pár színes programmal készül, lehetősége lesz a fiataloknak megismerkedni a lovaglással, íjászattal, nemezeléssel, gyöngyfűzéssel, de együtt nagyokat kirándulnak és számháborúznak majd. Természetesen nem csak ketten, hanem mintegy tízfőnyi pedagógusi segítséggel bonyolítják le a nyári tábort.

Úgy számolnak, akár százan is jelentkezhetnek a táborba. 

Tóth Gabi elmondta, hogy ez a közös érdeklődés, lelkület és értékrendbeli azonosság hozta össze őt Papp Máté Bencével.

Szerencsére azt érzékeljük, hogy az elmúlt hónapokban egyre pozitívabban állnak hozzánk

– magyarázta az énekesnő, aki szerint már elcsitult a körülöttük lévő botrány, és noha természetesen vannak még kételkedők, sok gratulációt kapnak az emberektől.

(Borítókép: Papp Máté Bence és Tóth Gabi 2023. augusztus 20-án. Fotó: Papajcsik Péter / Index)