2024. június 18. 18:00
Törökország
Georgia
BVB Stadion Dortmund I. forduló
2024. június 18. 21:00
Portugália
Csehország

Az egyetemi közösségek találkozásának egyik legfontosabb nyári színtere lett az EFOTT

DSC2124
2024.06.04. 19:27
Idén is lesz EFOTT-fesztivál, melyen olyan előadók koncerteznek, mint Azahriah, Majka, Krúbi, a VALMAR, Manuel, Dzsúdló, T. Danny, Lil Frakk, a BSW, Metzker Viki, a Margaret Island, az Irie Maffia, a Blahalouisiana vagy éppen a Punnany Massif. Az eseménybe a külhoni magyar fiatalokat is be akarják vonni, így 500 bérletet osztanak szét közöttük.

Több mint 100 aktivitással, több mint 20 egyetem részvételével és több mint 40 kipróbálható sportággal idén is megszervezik az EFOTT-fesztivált – áll az EFOTT-nak az Indexhez eljuttatott sajtóközleményében.

A fesztivált, amely az egyetemi közösségek egyik legfontosabb nyári találkozási pontja, július 10. és 14. között rendezik meg a Velencei-tó partján

olyan előadók részvételével, mint Azahriah, Majka, Krúbi, a VALMAR, Manuel, Dzsúdló, T. Danny, Lil Frakk vagy éppen a Punnany Massif.

Ez a fesztivál továbbra is a hallgatóké. Az EFOTT az egyetemi közösségek találkozásának színtere, amely szórakozásra és szakmai találkozásokra egyaránt lehetőséget ad – vallja Eszterhai Marcell, a jogtulajdonos Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája elnöke.

Dr. Lasztovicza Gábor fesztiváligazgató azt hangsúlyozta, hogy az EFOTT a legtartalmasabb nappali programlehetőségeket szeretné kínálni a nyári zenei fesztiválok közül, nyitva a családok felé is. Tizennégy év alattiaknak, szülői felügyelettel ingyenes lesz a belépés, és új, önálló jegytípust is bevezettek a fesztivál nappali eseményeire.

Az idei EFOTT házigazdája az Óbudai Egyetem lesz, a központi gondolata pedig a digitalizáció, az innováció, a fenntarthatóság és a zöldenergia felhasználása.

Elsősorban műszaki vívmányokat mutatunk be a fesztiválon, digitalizáció és fenntarthatóság témakörben. Különféle kiterjesztettvalóság-megoldásokkal, applikációkkal is találkozhatnak a látogatók. Bemutatkozik a Smart Flower, vagyis az okos napraforgó is, amely a nap irányának megfelelően forog, és gyűjti a napenergiát. Az így termelt energiát 100 százalékban felhasználjuk, például mobiltelefonok töltésére

– fogalmazott Kovács Levente, az Óbudai Egyetem rektora.

„A magyar felsőoktatás versenyképes, vonzó, identitásőrző és közösségépítő. Versenyképes egyetemeink vannak, amelyek vonzók is, hiszen már több mint 310 ezren vannak a felsőoktatásban. Identitásőrző és közösségépítő szerepünk is van, tehát nemcsak tudást teremtünk, hanem egyetemi közösséget is” – hangsúlyozta dr.Hankó Balázs, a Kulturális és Innovációs Minisztérium államtitkára az EFOTT-fesztivál beharangozó sajtótájékoztatóján.

Az államtitkár bejelentette, hogy a Kulturális és Innovációs Minisztérium 500 EFOTT-bérletet ajánl fel a külhoni felsőoktatási intézmények számára. Az EFOTT idei kínálatában a borkultúra is kiemelt szerepet kap. „A Buborékok nyara rendezvénysorozat részeként az EFOTT-on is népszerűsíteni fogjuk a magyar borkultúrát. Szeptembertől pedig három magyar egyetemen indítunk Borkatedra-szemináriumot a magyar borról” – jelentette be a sajtóeseményen Rókusfalvy Pál miniszteri biztos.

(Borítókép: Kaszás Tamás / Index)