2024. június 18. 18:00
Törökország
Georgia
BVB Stadion Dortmund I. forduló
2024. június 18. 21:00
Portugália
Csehország

Kiderült, miért került fogházba Manuel

2024.06.06. 07:05
Korábban többször is meggyűlt a baja a rendőrséggel, így nem feltétlenül volt egyértelmű, hogy pontosan melyik ügye miatt is ítélték közel egy hónapos fogházbüntetésre Gödöllei Emánuelt, a Fővárosi Törvényszék azonban tiszta vizet öntött a pohárba.

Ahogy arról korábban az Index is beszámolt, kedd este derült égből villámcsapásként érkezett a hír, hogy az X-Faktor egykori versenyzője fogházba vonul. A 23 éves Fonogram-díjas rapper, énekes, dalszerző egy Instagram-posztban tudatta mindezt követőivel, bejegyzésében azt írta, 

Holnaptól eltűnök pár hétre, mert meg kell kezdenem a rám kiszabott, közel 1 hónapos szabadságvesztést fogházban, egy régi ügy miatt. Röviden annyi, hogy 2017-ben letartóztattak engem és pár barátomat egy maréknyi fűvel, aminek ez lett a vége

– fogalmazott Manuel. Posztjában azonban a Noé Állatotthont is megemlítette, így jogosan merült fel a gondolat, hogy egy még korábbi ügy is közrejátszhatott a büntetés kiszabásakor.

A dolgok tisztázása érdekében a Blikk megkereste a Fővárosi Törvényszéket, akik válaszukban elárulták, hogy a megjelölt ügyben a bíróság a terhelttel szemben korábban büntetővégzéssel kiszabott 80 óra közérdekű munka büntetést változtatta át 20 nap fogházban végrehajtandó szabadságvesztésre – tehát a jelenlegi büntetés csakis a kannabiszbirtoklásra vonatkozik.

A Noé Állatotthontól lopott

Mint ismeretes, Manuel 2017-ben – még azt megelőzően, hogy az X-Faktorban megismerte a nevét az ország – két barátjával ellopta a Noé Állatotthon adománygyűjtő ládáját a benne található pénzzel. Bírósági eljárás helyett egy mediátori eljárás keretében 2019 decemberében a három fiút (fejenként 20 ezer forintos pénzbüntetésen túl) 50 óra közmunkára kötelezték, amit nyolc hónap alatt kellett volna ledolgozniuk.

Manuel a későbbiekben közmunka helyett egy „gáláns összeggel” próbálta letudni a büntetést, ez azonban nem mentesíti őt a kiszabott közmunka alól – így amennyiben a 20 napos szabadságvesztés letöltése után nem végzi el a Noé Állatotthon megkárosítása miatt kiszabott 50 óra közmunkát, ismét fogházba kerülhet.