2024. június 22. 15:00
Georgia
Csehország
Volksparkstadion II. forduló
2024. június 22. 18:00
Törökország
Portugália
BVB Stadion Dortmund II. forduló
2024. június 22. 21:00
Belgium
Románia

TNT Inti újabb szívműtéten esett át, így érzi most magát

2024.06.12. 20:27
Zuber Krisztián, azaz TNT Inti kemény időszakon megy keresztül, miután csaknem másfél éve szívelégtelenséggel diagnosztizálták, ami után megkatéterezték, majd egy defibrillátort is beültettek a testébe. A zenész most őszintén vallott a nehézségekről és az újabb műtétjéről.

Már a harmadik operáción esett át Zuber Krisztián, vagyis TNT Inti, aki gyerekkora óta szívritmuszavarral küzd. Sokáig műtét nélkül is együtt tudott élni a problémával, ám az elmúlt években még súlyosbodott az állapota. 

A zenész az RTLFókusz című műsorának elmondta, hogy az elmúlt években 5-10 méter séta után már le kellett ülnie, annyira fáradékony volt.

Aludni nem tudtam, mert a végén már nem mertem elaludni, mert nem kaptam levegőt. A tüdőm is annyira tele volt vízzel, hogy azt éreztem, ha elalszom, reggel nem fogok felkelni

– fogalmazott Zuber Krisztián.

Arról is beszélt, hogy először nem akart orvosi segítséget kérni, ám a volt párja, Sáfrány Emese végül meggyőzte, hogy ki kell vizsgáltatnia magát. TNT Inti harmadik műtétje kedden volt, amely alatt bizonyos izmokat kiégettek, amelyek a szívritmuszavart okozták. 

Zuber Krisztián egyebek mellett arról is beszélt, hogy évente mintegy 40-50 koncertje van. Megjegyezte, egész életében sportolt és egészségesen élt, így másfél-kétórás színpadi lét nem árthat neki, bár az is igaz, hogy 4-es szintű szívelégtelensége van. A gyógyszerek és az egészséges életmód azonban segítenek neki, amelynek köszönhetően szívének teljesítménye 20 százalékról felment ötvenre. Az orvosa úgy véli, ez jó eredmény.

TNT Intire a közeljövőben egy másik vizsgálat vár, mert ki akarja deríteni, hogy a betegsége-e örökletes-e. Ezt azért tartja fontosnak, mert ha igen, arról a lányának is tudnia kell.