2024. június 21. 15:00
Szlovákia
Ukrajna
Düsseldorf Arena II. forduló
2024. június 21. 18:00
Lengyelország
Ausztria
Olympiastadion II. forduló
2024. június 21. 21:00
Hollandia
Franciaország

Egy sztár is felbukkant a tűzből menekülők között Dublinban

2024.06.13. 18:53
Június 12-én az egyik dublini hotelből mindenkit evakuálni kellett, mert egy emeleti szobában tűz ütött ki. Mikor a tévések a menekülő vendégeket faggatták, megdöbbenve fedezték fel köztük Henry Winklert, a New York-i komikus nagyágyút, aki a tűzoltók iránti rajongásásról is beszélt.

Mikor a dublini Shelbourne Hotelből június 12-én délelőtt mindenkinek futnia keleltt, mert tűz ütött ki, a tűzoltókon kívül tévés társaságok és újságírók is felbukkantak, hogy tudósítsanak a katasztrófáról.

Sorra állították meg a hotelből menekülő embereket, hogy kifaggassák őket a történtekről, de az újságírók és a nézők is megdöbbenve fedezték fel, hogy egy New York-i sztár színész-komikus is a menekülők között van – írja a Daily Mail.

Henry Winkler játszott többek között Wes Anderson A francia kiadásában, a Szexterápiában, a Ne szórakozz Zohannal!-ban, és a Barryben is. Most memoárját népszerűsíteni (Being Henry - The Fonz and Beyond) érkezett Írországba. Az ikonikus komikus a pánik ellenére jó hangulatban válaszolgatott a hírcsatornák kérdésére és a tűzoltóknak is megköszönte az erőfeszítéseket.

Elmesélte, hogy mikor meghallotta a tűzriadó szirénáját, azt hitte, valahol egy hangos ébresztőóra szól, de mivel a zaj nem csillapult, felkelt és lement a recepcióra. Akkor tudta meg, hogy mindenkinek el kell hagynia az épületet a tűz miatt.

A 78 éves színész előző este érkezett és még fáradt volt a repüléstől, de ez nem látszott rajta, vidáman beszélgetett a többi vendéggel és a tűzoltókkal is, akiket a „kedvenceinek” nevezett, mert akkor jelennek meg, amikor mindenki más elmenekül.

Most is a helyzet magaslatán voltak, siekrült megfékezniük a lángokat, amik így csak az egyik emeleti szobát érintették, de nem terjedtek tovább. 

Az incidens után Winkler néhány tűzoltóval szelfit posztolt az X-re (Twitter), amiben azt írta, „Köszönjük, Dublin tűzoltósága...” 

Henry Winkler nem először kerül véletlenül és civilként a kamerák kereszttüzébe, 11 éve, amikor a Hook kapitányt forgatta az Egyesült Királyságban, az újságírók arról faggatták a londoni járókelőket, mit szólnak a Heathrow repülőtérre tervezett új kifutóról.

Henry Winkler megint teljesen véletlenül besétált a kamerába és elmondta, mit gondol, igaz, amerikaiként nincs sem szavazata, sem szenvedélyes véleménye, de váratlan felbukkanása és kedves, humoros személyisége mindig minden interjút és tudósítást felderít.