2024. június 18. 18:00
Törökország
Georgia
BVB Stadion Dortmund I. forduló
2024. június 18. 21:00
Portugália
Csehország

Tömegmészárlásra készült egy férfi Bad Bunny koncertjén

2024.06.14. 10:22
Kevesen múlt, hogy nem tudta véghez vinni a tervét egy 58 éves amerikai férfi. Az FBI tájékoztatása szerint ugyanis tömegmészárlásra készült az énekes, Bad Bunny koncertjén.

Az amerikai kormány vádat emelt egy arizonai férfi, az 58 éves Mark Adams Prieto ellen a hét elején, miután a múlt hónapban letartóztatták az állítólagos összeesküvés miatt, tömeges lövöldözést tervezett egy atlantai Bad Bunny-koncerten. Prieto állítólag faji háborút akart kirobbantani az elnökválasztás előtt.

Vádat emeltek ellene nem regisztrált lőfegyver birtoklásával, lőfegyver-kereskedelemmel és lőfegyver átadásával gyűlölet-bűncselekményben való felhasználás céljából. Ha elítélik, akár 40 év börtönbüntetésre is ítélhetik.

Prieto állítólag készpénzzel vagy csere útján hozott be félautomata puskákat, hogy elkerülje a szövetségi fegyvertartási hatóságokat. A Deadline információi szerint egy forrás, akit Prieto megpróbált beszervezni a tervébe, értesítette az FBI-t.

Prieto úgy véli, hogy a 2024-es választások után nem sokkal bevezetik a hadiállapotot, és hogy előtte tömeges lövöldözésre kell sort keríteni

– mondta a forrás az FBI Phoenixnek az eskü alatt tett nyilatkozat szerint. Prieto állítólag fegyvereket rejtett el a koncert közelében, mielőtt elutazott volna a lövöldözés végrehajtására.