2024. június 29. 18:00
Svájc
Olaszország
Olympiastadion Nyolcaddöntő
2024. június 29. 21:00
Németország
Dánia

Kiengedték Manuelt a fogházból

2024.06.26. 07:42
Manuel június elején jelentette be, hogy fogházba vonulás miatt egy időre eltűnik a nyilvánosság elől. Elmondása szerint azért kellett fogházba vonulnia, mert a rendőrség marihuánát talált nála és néhány barátjánál. Úgy tűnik, a büntetés azonban nem volt több három hétnél, a rapper a közösségi médiában tudatta visszatérését.

Gödöllei Emánuel, művésznevén Manuel a közösségi médiában tudatta, hogy kiszabadult a fogházból. A rapper egy 24 óráig elérhető Instagram-történetben egyetlen szóval jelezte visszatérését, amihez a rendőrségi fotóját is mellékelte.

A 23 éves Fonogram-díjas rapper, énekes, dalszerző korábban fogházba vonulását és ideiglenes visszavonulását is az Instagramon tudatta.

Holnaptól eltűnök pár hétre, mert meg kell kezdenem a rám kiszabott, közel 1 hónapos szabadságvesztést fogházban, egy régi ügy miatt. Röviden annyi, hogy 2017-ben letartóztattak engem és pár barátomat egy maréknyi fűvel, aminek ez lett a vége

– fogalmazott az X-Faktor felfedezettje három héttel korábban.

Másik büntetését még mindig nem töltötte le

Manuelre egy másik ügy miatt is büntetést róttak ki. Egy mediátori eljárás keretében 50 óra közmunkára kötelezték, miután 2017-ben – az X-Faktoros szereplése előtt – két barátjával együtt ellopta a Noé Állatotthonból az adománygyűjtő ládát és a benne található pénzt.

A lopást követően bírósági tárgyalás helyett – egy mediátori eljárás lezárultát követően – mindhárom fiút 50 óra közmunkára kötelezték, amelyet nyolc hónap alatt le kellett dolgozniuk.

Manuel azonban még mindig nem dolgozta le rá kiszabott 50 óra közmunkát. Valójában a lopás következményeként adott büntetést még meg sem kezdte az X-Faktor felfedezettje. Munka helyett inkább egy nagyobb összeg utalásával próbált meg bűnbocsánatot nyerni a sértettektől. Ez azonban nem mentesíti Manuelt a közmunka terhe alól.

A menhely szóvivője, Schneider Kinga korábban úgy nyilatkozott, örülnének neki, ha a fiúk ezt az 50 óra közmunkát náluk töltenék le. Az eddigiek alapján azonban úgy tűnik, Manuel sem náluk, sem máshol nem kezdte még meg a közmunkát.